Ali Mohammad Mosadeghrad, Ali Akbari-sari, Parvaneh Esfahani. Successful implementation of strategic planning in hospitals in Tehran province. Payesh 2017; 16 (6) :759-773
URL:
http://payeshjournal.ir/article-1-74-fa.html
1- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده: (4902 مشاهده)
مقدمه: اجرای موفقیت آمیز برنامه راهبردی میتواند منجر به بهبود عملکرد سازمان ها و افزایش پاسخگویی مدیران و کارکنان شود. این پژوهش با هدف تعیین اجرای موفقیت آمیز برنامه راهبردی در بیمارستانهای استان تهران انجام شد.
مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی- تحلیلی در 93 بیمارستان دولتی، تأمین اجتماعی، خصوصی، ارتش و نیروهای مسلح و خیریه در سال 1395 با استفاده از یک پرسشنامه روا و پایا تأثیر برنامه راهبردی با 9 بعد کارکرد و عملکرد سازمان شامل مدیریت و رهبری، برنامهریزی، فرهنگ سازمانی، یادگیری سازمانی، مدیریت کارکنان، مدیریت مشتریان، مدیریت منابع، مدیریت فرآیندهای کاری و عملکرد سازمان بررسی نمود. دادههای پژوهش با استفاده از نرم افزار SPSS و با آزمون های آماری توصیفی و استنباطی مناسب تحلیل شدند.
یافته ها: میزان موفقیت برنامه ریزی راهبردی در بیمارستانهای استان تهران در حد متوسط بود (میانگین 2/84 از 5 امتیاز). بیشترین میزان موفقیت برنامه ریزی راهبردی در محورهای برنامه ریزی و مدیریت مشتریان و کمترین موفقیت آن در محورهای مدیریت کارکنان، فرهنگ سازمانی و یادگیری سازمانی بود. مدیریت فرآیند، فرهنگ سازمانی و مدیریت مشتریان بیشترین تأثیر را بر موفقیت برنامه راهبردی داشتند.
بین موفقیت برنامه ریزی راهبردی و میزان تعهد مدیران، تعهد کارکنان و تعهد پزشکان رابطه معنادار وجود داشت.
بحث و نتیجه گیری: بکارگیری الگوی مناسب برنامه ریزی راهبردی، ایجاد فرهنگ سازمانی مشارکتی، مدیریت و رهبری مشارکتی، توسعه منابع مورد نیاز و آموزش و توانمندسازی کارکنان در اجرای موفقیت آمیز برنامهریزی راهبردی در بیمارستانها نقش بسزایی دارد.
نوع مطالعه:
توصیفی |
پذیرش: 1396/9/11 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1396/9/13 | انتشار: 1396/8/24