Ethics code: IR.BMSU.REC.1401.083
1- مرکز تحقیقات بهداشت نظامی، پژوهشکده سبک زندگی، دانشگاه علومپزشکی بقیهالله(عج)، تهران، ایران
2- موسسه آموزش عالی شناختی، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات علومشناختی و رفتاری، پژوهشکده سبک زندگی، دانشگاه علومپزشکی بقیهالله(عج)، تهران، ایران
4- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علومپزشکی بقیهالله(عج)، تهران، ایران
چکیده: (623 مشاهده)
مقدمه: سواد افسردگی یک مفهوم مهم است و داشتن سواد افسردگی کافی میتواند پیشگیری، تشخیص زودهنگام، مداخله و پیشآگهی افسردگی را بهبود بخشد. مطالعه حاضر گزارشی با هدف بررسی وضعیت سواد افسردگی در نیروهای نظامی است.
مواد و روش کار: روش این مطالعه توصیفی- تحلیلی بود. جامعه آماری این مطالعه شامل تمام افراد نظامی مراجعهکننده به کلینیکهای مشاوره و روانشناختی نظامی شهر مشهد از اردیبهشت تا شهریور ۱۴۰۱ بودند (۱۵۰۰ مراجعهکننده). بر اساس فرمول حجم نمونه کوکران با روش نمونهگیری سرشماری ۳۰۰ نیروی نظامی پرسشنامههای سواد افسردگی گریفیثت و همکاران و ویرایش دوم افسردگی بک همکاران را تکمیل کردند. یافتهها با نرمافزار SPSS-۲۴ و آزمون همبستگی اسپیرمن تحلیل شد.
یافتهها: از بین شاخصهای سواد افسردگی، آگاهی شرکتکنندگان از علائم شناختی– رفتاری و آگاهی از علائم روانی کمترین و بیشترین نمره را بهترتیب کسب کرد. همچنین، سابقه بیماری افسردگی و رسته نظامی بر مولفه علائم و نشانههای افسردگی تاثیر معنیدار داشت.
نتیجهگیری: مشاوران و رواندرمانگران حاضر در پادگانها به سربازانی که به تازگی دوره خدمت خود را شروع کردهاند آموزش دهند چه علائمی نشانه افسردگی است و عوامل زمینهساز افسردگی در میان نظامیان و سربازان چه مواردی است.
نوع مطالعه:
توصیفی |
موضوع مقاله:
روانشناسی سلامت دریافت: 1402/4/5 | پذیرش: 1402/9/11 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1403/2/1 | انتشار: 1403/3/12