تأثیر شرایط محیطی مسکن بر میزان سازگاری افراد با قرنطینه در دوران کرونا - پایش
جمعه 31 فروردین 1403
OPEN ACCESS
دوره 20، شماره 6 - ( آذر ـ دی 1400 )                   جلد 20 شماره 6 صفحات 771-759 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ehsani Oskouei S F, Aminifar Z, Mahdinejad J, Azemati H. Impact of House Environmental Conditions on people’s Adaptation to Quarantine during Corona. Payesh 2021; 20 (6) :759-771
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-1628-fa.html
احسانی اسکویی سیده فرشته، امینی فر زینت، مهدی نژاد جمال الدین، عظمتی حمیدرضا. تأثیر شرایط محیطی مسکن بر میزان سازگاری افراد با قرنطینه در دوران کرونا. پایش. 1400; 20 (6) :759-771

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-1628-fa.html


1- دانشکده معماری و شهرسازی، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی، تهران، ایران
چکیده:   (2288 مشاهده)
مقدمه: همه‌گیری ویروس کرونا و قرنطینه خانگی ناشی از آن، سبک زندگی جدیدی را در جامعه پدید آورده است. هدف این پژوهش، شناسایی آن دسته از معیارهای محیطی مسکن بود که بر سازگاری افراد با شرایط قرنطینه، مؤثر است. بررسی تغییراتی که ساکنان برای مناسب‌سازی خانه‌های خود با نیازها و شرایط دوران قرنطینه، اعمال کرده‌اند، از دیگر اهداف تحقیق است.
مواد و روش کار: داده‌های حاصل از پیمایش انجام شده بر روی 813 نفر که به پرسشنامه پژوهشگرساخت برخط توزیع شده در شبکه‌های اجتماعی، پاسخ داده‌اند، با استفاده از آمارهای توصیفی و همچنین مدل درخت تصمیم‌گیری، تجزیه و تحلیل شد.
یافته‌ها: در دوران قرنطینه، ساکنان به ترتیب بیشتر در فضاهای اتاق‌خواب، نشیمن، پذیرایی، بالکن و ورودی، تغییراتی اعمال کرده‌اند. از بین مشخصه‌های محیطی مسکن، رضایتمندی از پاسخگویی خانه به نیازها و شرایط خاص ایام قرنطینه، فضاهای استفاده شده و فعالیت‌های انجام شده در دوران قرنطینه خانگی، میزان تنوع رنگی و رنگ غالب خانه دوران قرنطینه، میزان امکان انجام ورزش و نوع خانه دوران قرنطینه در تعیین سطح سازگاری افراد با خانه‌نشینی، نقش بیشتری داشته است.
نتیجه‌گیری: شرایط محیطی مسکن می‌تواند بر سطح سازگاری افراد با خانه‌نشینی، مؤثر باشد. محیط‌های مسکونی که انعطاف‌پذیری بیشتری داشته‌اند و در پاسخگویی به شرایط دوره قرنطینه، رضایت‌بخش عمل کردند، در ایجاد سازگاری با خانه‌نشینی طولانی‌مدت، موفق‌تر عمل نموده‌اند. با توجه به یافته‌های تحقیق، در راستای ارتقاء سازگاری ساکنین با شرایط قرنطینه، باید امکان انجام فعالیت‌های مختلف ازجمله باغبانی، خلوت با خود، ورزش و فعالیت‌های مجازی، از سوی دیگر کمیت و کیفیت مشاعات، ارتباط با طبیعت و کاربرد رنگ در فضاهای داخلی و تراکم واحد در مجموعه‌های مسکونی، بیش‌ازپیش در طراحی مسکن مورد توجه قرار گیرد.
متن کامل [PDF 893 kb]   (659 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی | موضوع مقاله: روانشناسی سلامت
دریافت: 1400/1/31 | پذیرش: 1400/9/6 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1400/9/27 | انتشار: 1400/9/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق