چکیده: (5950 مشاهده)
تحولات تکنولوژيک، گرايشهاي اقتصادي و ديدگاههاي زيبايي شناسي خاص، سبب گرديده است که به منظر شهري، فضاي باز عمومي و روابط اجتماعي بين شهروندان و به ويژه به تأثير کيفيت اين فضاها در سلامتي ساکنان توجه کمتري شود. اين وضعيت موجب شده است شهرها، مراکز محلات و واحدهاي همسايگي و مجتمعهاي مسکوني به سرچشمه بروز ناراحتيهاي جسمي و رواني براي ساکنان آنها، تبديل گردد. تحقيق حاضر با تمرکز بر عناصر تشکيل دهنده فضاهاي عمومي باز شهري و تأثير آن بر کيفيت روابط بين شهروندان پايه ريزي شده است، تا رابطه زندگي سالم را با کيفيت فضاهاي باز شهري و واحدهاي همسايگي، بررسي نمايد.
در پژوهش حاضر به بررسي و مقايسه نمونههاي مورد مطالعهاي پرداخته و براي بررسي و کنکاش مسايل و مطالب مورد نظر، از روش تحليل محتوايي و بررسي تطبيقي استفاده شده است. اطلاعات لازم از طريق مطالعات اسنادي، ميداني، مشاهده توصيفي، عکس و نقشههاي تفصيلي منطقه به دست آمده است. پس از تجزيه تحليل و بررسي تطبيقي معيارهاي ارتقاي سطح سلامت و تعاملات اجتماعي با نمونههاي موردي، به نقد اين دو مجموعه پرداخته شده است.
در نهايت آن چه که نتيجهگيري ميشود پاسخي است به اين که چه عناصري در منظر شهري سبب ايجاد هنجارهاي اجتماعي و سلامت شهروندان ميگردد.
نوع مطالعه:
توصیفی |
پذیرش: 1391/10/25 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1391/11/7 | انتشار: 1391/10/26