مطالعه تطبیقی سیستم مدیریت اطلاعات HIV/AIDS در کشورهای منتخب - پایش
شنبه 8 اردیبهشت 1403
OPEN ACCESS
دوره 11، شماره 4 - ( مرداد ـ شهریور 1391 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 433-425 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohtaram Nematollahi, Nader Khalesi, Hamid Moghadasi. The comparative investigation of HIV/AIDS surveillances in the selected countries. Payesh 2012; 11 (4) :425-433
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-436-fa.html
محترم نعمت‌اللهی ، نادر خالصی ، حمید مقدسی . مطالعه تطبیقی سیستم مدیریت اطلاعات HIV/AIDS در کشورهای منتخب. پایش. 1391; 11 (4) :425-433

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-436-fa.html


چکیده:   (5586 مشاهده)
مدتهاست که تلاش جهاني براي محدود کردن اپيدمي ايدز آغاز شده است. يکي از اين تلاش‌ها، توسعه شيوه‌هاي علمي و راه اندازي سيستم‌هاي مناسب اطلاعاتي به منظور فهم مشکلات و استفاده از قابل دسترس‌ترين داده‌ها و الگوها به منظور ارائه اطلاعات به موقع و عملي براي اخذ تصميمات ضروري است. هدف اين مقاله، مطالعه تطبيقي سيستم مديريت اطلاعات HIV/AIDS در کشورهاي منتخب است.
اين مطالعه در ارتباط بامديريت اطلاعات HIV/AIDS در سه محور «منابع داده»، «حداقل مجموعه داده» و نيز «ضوابط جمع آوري، گزارش و پردازش داده‌ها» در ايران و مقايسه آن با كشورهاي آمريكا، بريتانيا، استراليا و مالزي به روش توصيفي در سال 1388 انجام شد. به اين ترتيب که ابتدا وضعيت موجود سيستم مديريت اطلاعات HIV/AIDS در ايران با مراجعه به «مرکز مديريت بيماري‌ها» مستقر در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با مصاحبه حضوري و بررسي فرم‌ها ومستندات موجود و استفاده از چك ليست، بررسي و سپس به بررسي نظام مديريت اطلاعات HIV/AIDS در کشورهاي منتخب پرداخته شد. تحليل اطلاعات بر اساس مقايسه ويژگي‌هاي نظام‌هاي اشاره شده در کشورهاي مورد مطالعه ،به صورت تحليل توصيفي ـ نظري صورت گرفت.
روش‌هاي اتخاذ شده توسط کشورهاي مورد مطالعه در مورد جمع آوري، گزارش و پردازش داده‌ها، همسو با پيشنهادات سازمان بهداشت جهاني است، اما سيستم کشور ما در راستاي توصيه‌هاي سازمان بهداشت جهاني نيست.
طراحي و اجراي نظام جامع مديريت اطلاعات HIV/AIDS در ايران جهت درك بهتر روند اپيدمي، طي زمان، درك بهتر رفتارهاي منتشركننده اپيدمي در كشور، تمركز بر جمعيت‌هاي فرعي با حداكثر خطر و طراحي پيشگيري و مراقبت با استفاده از داده‌هايي که داراي كيفيت بهتري هستند پيشنهاد مي‌گردد.

متن کامل [PDF 165 kb]   (2135 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1389/9/6 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1391/2/15 | انتشار: 1391/4/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق