پیش بینی خود مراقبتی بر اساس رابطه والد- فرزند و جو عاطفی خانواده در زنان در دوران کودکی - پایش
دوره 22، شماره 2 - ( فروردین ـ اردیبهشت 1402 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 232-223 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.ACECR.JDM.REC.1401.076


XML English Abstract Print


1- گروه مشاوره، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه علم و هنر، یزد، ایران
چکیده:   (1065 مشاهده)
مقدمه: خودمراقبتی راهبردی است برای تطابق با رویدادها و تنش‌های زندگی، که باعث ارتقاء سلامت جسمی و روانشناختی می‌شود و تحت تاثیر فرزندپروری و روابط خانوادگی از جمله رابطه والد-فرزند قرار دارد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف پیش بینی خود مراقبتی بر اساس رابطه والد- فرزند و جو عاطفی خانواده در زنان در دوران کودکی انجام گرفت.
مواد و روش کار: روش پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی بود. جامعه آماری کلیه زنان ۳۵ تا ۵۰ سال مراجعه کننده به مراکز مشاوره ازدواج شهرستان یزد بودند که۲۰۴ نفر از آنها به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه های جو عاطفی خانواده هیل برن، پرسشنامه ارزیابی رابطه والد – فرزند (PCRS) و پرسشنامه خودمراقبتی انجام گرفت. داده ها با تحلیل همبستگی و رگرسیون و با استفاده از نرم افزار های SPSS نسخه۲۲ و  AMOSنسخه۲۴ تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد که کیفیت رابطه مادر و فرزند با خودمراقبتی (۰/۰۲۹=p)، کیفیت رابطه پدر و فرزند با خود مراقبتی (۰/۰۱۴=p) و جو عاطفی خانواده با خودمراقبتی (p<۰/۰۰۱) رابطه مستقیم و معنادار داشت. همچنین کیفیت رابطه مادر و فرزند، پدر و فرزند و خودمراقبتی با میانجی‌گری جو عاطفی خانواده رابطه غیرمستقیم داشت (۰/۰۱=p). همچنین شاخص‌های برازش مدل نشان‌دهنده مطلوب بودن برازش مدل و حمایت داده‌ها از مدل بود.
نتیجه گیری: با توجه به یافته‌های پژوهش حاضر، لازم است خود مراقبتی به عنوان متغیر تاثیرگذار بر سلامت روان در حرفه‌های یاورانه مورد توجه قرار گیرد.
متن کامل [PDF 1248 kb]   (630 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی | موضوع مقاله: روانشناسی سلامت
دریافت: 1401/3/27 | پذیرش: 1401/11/18 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1401/12/7 | انتشار: 1402/1/20

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.