شنبه 27 شهریور 1400
OPEN ACCESS
دوره 15، شماره 3 - ( خرداد ـ تیر 1395 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 221-231 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fatemeh Golabi, Tavakol Aghayari Hir, Marziyeh Sae. The evaluation of intergenerational nutritional transition and associated social contexts. Payesh. 2016; 15 (3) :221-231
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-171-fa.html
فاطمه گلابی ، توکل آقایاری هیر ، مرضیه ساعی . بررسی گذار تغذیه ای در بین نسل ها و زمینه اجتماعی مرتبط با آن. پایش. 1395; 15 (3) :221-231

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-171-fa.html


1- دانشکده حقوق و علوم اجتماعی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
چکیده:   (2649 مشاهده)
با توجه به اهمیت شگرف تغذیه و الگوی غذایی در سلامتی، این تحقیق با هدف بررسی گذار تغذیه ای ( انتقال تغذیه از الگوی سالم به الگوی ناسالم) در بین نسلها به انجام رسیده است. با توجه به بین نسلی بودن مطالعه، پاسخگویان به سه گروه نسلی جوان (گروه سنی 15 تا 29 سال)، میانسال (گروه سنی 30 تا 54 سال) و بزرگسال (گروه سنی 55 سال و بالاتر) تقسیم شده اند. جامعه آماری مورد استفاده در این تحقیق کلیه افراد بالای 15 سال شهر تبریز بودند. روش مورد استفاده پیمایش، نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و حجم نمونه آماری 483 نفر می باشد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS به انجام رسیده است. نتایج آزمون F جهت بررسی تفاوت میانگین الگوی غذایی در بین نسل های مورد بررسی نشان داد، میانگین الگوی غذایی (سالم، ناسالم) در بین سه نسل مورد بررسی متفاوت و معنی دار می باشد. براساس نتایج به دست آمده می توان گفت بیشترین میانگین الگوی سالم غذایی در بین نسل بزرگسال و کمترین میانگین در بین نسل جوان است. همچنین از نظر متغیرهای زمینه ای نیز میانگین الگوهای غذایی پاسخگویان از لحاظ متغیر محل تولد در نسل میانسال، از لحاظ متغیر سطح تحصیلات نیز در نسل میانسال و از نظر متغیر طبقه اقتصادی در نسل جوان و میانسال متفاوت و معنی دار است. با توجه به نتایج فوق می توان گفت، میزان گذار تغذیه ای با بالا رفتن سن کاهش پیدا می کند. طبق یافته ها الگوی غذایی نسل جوان از سایر گروه های سنی مورد بررسی به طور متوسط بیشتر در معرض گذار تغذیه ای قرار داشت و با بالابردن آگاهی های تغذیه ای و ارائه الگوی صحیح مصرف مواد غذایی می توان راهکارهای مناسبی جهت ارتقای سطح سلامت جامعه ارائه کرد.
متن کامل [PDF 3445 kb]   (1025 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پزشکی
پذیرش: 1394/3/27 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1395/2/12 | انتشار: 1395/2/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Payesh (Health Monitor)

Designed & Developed by : Yektaweb