1- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران
3- دانشکده علوم پزشکی مراغه، مراغه، ایران
چکیده: (7761 مشاهده)
مقدمه: کارایی بیمارستانهای ایران پایین است. بنابراین، با توجه به محدودیت منابع، بکارگیری اقداماتی برای افزایش کارایی بیمارستانهای کشور ضروری است. هدف این پژوهش شناسایی راهکارهای افزایش کارایی بیمارستانهای ایران است.
مواد و روش کار: این پژوهش با روش مرور حیطهای انجام شد. کلیه مقالات منتشر شده در زمینه راهکارهای افزایش کارایی بیمارستانهای ایران در بازه زمانی سالهای 1376تا 1396 در هفت پایگاه اطلاعاتی و دو موتور جستجوگر با کلید واژههای مناسب جستجو و جمع آوری شد. در نهایت، تعداد 123 مقاله انتخاب و با روش تحلیل محتوا با استفاده از نسخه 10 نرمافزار MAXQDA تحلیل شدند.
یافته ها: بیشترین مطالعات راهکارهای افزایش کارایی در تهران، اصفهان و خوزستان انجام شده بود. تعداد 41 راه کار برای افزایش کارایی بیمارستانهای ایران شناسایی شدند که در چهار سطح متا (وزارت بهداشت)، ماکرو (دانشگاه علوم پزشکی)، مزو (بیمارستان) و میکرو (ارائهکنندگان خدمات بیمارستانی) گروه بندی شدند. اجرای مدیریت کیفیت، توانمندسازی مدیران، تخصیص تختهای بیمارستانی متناسب با نیاز جامعه، جلوگیری از توسعه غیر ضروری بیمارستانها، ارزیابی اقتصادی عملکرد بیمارستانها و ارائه بازخورد به مدیران و توزیع صحیح تختها بین بیمارستانها از مهمترین راهکارهای افزایش کارایی بیمارستانهای ایران بودند.
بحث و نتیجه گیری: سیاستگذاران و مدیران نظام سلامت باید اقداماتی را به طور هماهنگ و همزمان در سطوح وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی، بیمارستان و ارائهکنندگان خدمات بیمارستانی بکار گیرند تا منجر به افزایش کارایی بیمارستانها شود.
نوع مطالعه:
توصیفی |
پذیرش: 1397/12/27 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1397/12/28 | انتشار: 1398/1/27