Ethics code: IR.TUMS.UCR.1395.1846
1- مرکز تحقیقات سنجش سلامت، ﭘﮋﻭﻫﺸﮑﺪﻩ ﻋﻠﻮﻡ ﺑﻬﺪﺍﺷﺘﻲ ﺟﻬﺎﺩ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻫﻲ، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات مراقبت پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
4- دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده: (5951 مشاهده)
مقدمه: سندرم پیش از قاعدگی از شایعترین اختلالات سنین باروری است که به درجات مختلف در زنان دیده شده و با کاهش کیفیت زندگی در ارتباط است. اما اینکه این سندرم چگونه برکیفیت زندگی زنان مبتلا تاثیر می گذارد به خوبی مشخص نشده است. این پژوهش به بررسی استیلای سندرم پیش از قاعدگی بر کیفیت زندگی زنان مبتلا می پردازد.
مواد و روش کار: این پژوهش کیفی بخشی از یک مطالعه متوالی اکتشافی بود که بر اساس تحلیل محتوی قراردادی و با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختار یافته عمیق، تجربیات کیفیت زندگی ۲۱ نفر از زنان مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی در دامنه سنی ۱۵ تا ۴۵ سال را مورد بررسی قرارداد.
یافته ها: یافته های این مطالعه نشان داد پیامدهای سندرم پیش از قاعدگی برکیفیت زندگی زنان مبتلا شامل اختلالات جسمانی: (قلبی ـ ریوی، ادراری ـ تناسلی، عصبی، پوست و مو، گوارشی، عضلانی ـ اسکلتی و سلامت عمومی)، روانی: (خلقی، شناختی و عاطفی ـ هیجانی)، رفتاری: (تغییرات الگوی خواب و تغییرات الگوی تغذیه ای) و خانوادگی ـ اجتماعی: (روابط بین فردی معیوب، کژکاری جنسی و انزوای اجتماعی) موثر بود.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش، باید به تاثیرات سندرم پیش از قاعدگی برکیفیت زندگی زنان مبتلا توجه ویژه داشته و جهت ارتقای کیفیت زندگی مبتلایان طیف وسیعی ازگزینه ها از جمله پشتیبانی و مشاوره با حمایت سیستم بهداشتی و درمانی مدنظر قرار گیرد.
نوع مطالعه:
توصیفی |
پذیرش: 1397/12/1 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1397/12/14 | انتشار: 1398/1/27