بررسی جراحات وارده در زلزله زدگان مصدوم شهرستان بم در بیمارستان امام خمینی تهران - پایش
پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403
OPEN ACCESS
دوره 4، شماره 4 - ( پاییز 1384 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rabbani A, Kaviani A, Emami Razavi S.H, Esmaili Javid Gh.R. Study of injuries in Barn earthquake victims referred to Imam Komeini general hospital in Tehran, Iran. Payesh 2005; 4 (4)
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-760-fa.html
عباس ربانی ، احمد کاویانی ، سیدحسن امامی رضوی ، غلامرضا اسماعیلی جاوید . بررسی جراحات وارده در زلزله زدگان مصدوم شهرستان بم در بیمارستان امام خمینی تهران. پایش. 1384; 4 (4)

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-760-fa.html


چکیده:   (5751 مشاهده)
این مطالعه به بررسی مصدومین زمین لرزه بم که طی ساعات اولیه پس از حادثه توسط امداد هوایی به بیمارستان امام خمینی تهران انتقال داده شده و بستری گردیده بودند، پرداخته است. در این مطالعه سعی شده است با بررسی وضعیت مصدومین و اقدامات بعمل آمده، پیامد نهایی آنها بررسی شود تا بتوان در وضعیت های مشابه در آینده با برنامه ریزی بهتر در این زمینه عمل نمود.
اطلاعات اولیه بیماران شامل مشخصات دموگرافیک و وضعیت مصدوم در زمان وقوع حادثه و قرار گرفتن در زیر آوار و اقدامات اولیه نیز بر اساس معاینه بیمار و گزارش پزشکی اولیه بدست آمد. نوع آسیب های بیماران در سه گروه آسیب های جراحی عمومی، ارتوپدی، جراحی اعصاب و ستون فقرات طبقه بندی شد. پس از طبقه بندی آسیب بیماران نوع درمان و عمل جراحی انجام گرفته ثبت شد. وضعیت بیماران 72 ساعت پس از ورود نیز به عنوان پیامد نهایی بیماران در فرم جمع آوری اطلاعات بیماران ثبت گردید.
به طور کلی 230 مصدوم حادثه بم به بیمارستان امام خمینی تهران انتقال داده شد که از این بین 37 نفر به صورت سرپایی بررسی و درمان و 193 نفر بستری شدند. میانگین سنی مصدومین 5/32 سال بود که بیشتر آنها را افراد مذکر تشکیل می دادند (5/95 درصد). هیچیک از اقدامات اولیه برای 5/78 درصد از مصدومین بستری شده در بدو ورود انجام نگرفته بود. بیشترین آسیب مربوط به آسیب اندام ها به ویژه اندام تحتانی بود که در بیش از 50 درصد مصدومین مشاهده شد. آسیب قفسیه سینه، شکم و ترومای سر و ستون فقرات در رده های بعدی قرار داشتند. میزان مرگ 2 نفر (03/1 درصد) بود. 4 نفر نیز نیاز به دیالیز داشتند.
در نهایت، هر چند انجام مطالعه با مشکلات و محدودیت هایی مواجهه بوده است و نمی توان آمار بدست آمده را به کل مصدومین زمین لرزه بم تعمیم داد ولی در مقایسه با مطالعات گذشته داخل یا خارج کشور نتایج این بررسی نشان می دهد که در صورت سرعت العمل در انتقال و رسیدگی بیماران می توان پیامد بیماران را بهبود بخشید. برای بررسی عوامل موثر در نوع آسیب و مرگ و میر نیاز به مطالعات تکمیلی است.
متن کامل [PDF 1 kb]   (653 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1384/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق