مطالعه مروری وضعیت مصرف مواد در دانشجویان کشور - پایش
سه شنبه 28 فروردین 1403
OPEN ACCESS
دوره 5، شماره 2 - ( بهار 1385 )                   جلد 5 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi Movaghar A, Sahimi Izadian E, Younesian M. The drug use situation in university students in Iran: A literature review. Payesh 2006; 5 (2)
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-743-fa.html
آفرین رحیمی موقر ، الهه سهیمی ایزدیان ، مسعود یونسیان . مطالعه مروری وضعیت مصرف مواد در دانشجویان کشور. پایش. 1385; 5 (2)

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-743-fa.html


چکیده:   (5903 مشاهده)
پژوهش‌هاي متعددي در كشور طي سال‌هاي اخير در مورد وضعيت مصرف مواد در دانشجويان انجام شده ‌است. ليكن اين مطالعات به صورت پراكنده در دانشگاه‌هاي مختلف انجام شده، دسترسي به آنها محدود بوده و در مورد آنها يك جمع‌بندي علمي صورت نگرفته است. اين مطالعه جهت جمع‌آوري و تجزيه و تحليل اطلاعات مربوط به شيوع مصرف مواد و الگوهاي آن در دانشجويان كشور انجام شده است.
به اين منظور تلاش شد نتايج منتشر شده تحقيقات و گزارش‌هايي كه حاوي اطلاعاتي در اين مورد بود به‌طور سيستماتيك از دانشگاه‌ها و سازمان‌هاي مختلف، جمع‌آوري و مورد بررسي قرار گيرند. اسناد مرور شده شامل مقالات منتشر شده در مجلات علمي داخلي و خارجي، پايان‌نامه‌ها، مقالات ارائه شده در كنگره‌ها و گزارشات سازماني بوده ‌است. نتايج سه شاخص «مصرف در طول عمر»،‌ «مصرف در حال حاضر» و «مصرف روزانه» به تفكيك در مورد مواد اپيوئيدي، الكل، حشيش، كوكائين،‌ مواد توهم‌زا (هالوسينوژن‌ها) و آمفتامين از اين مطالعات استخراج و ارائه گرديد. نتايج اين مطالعه مروري حاكي از آن است كه تقريباً تمام اين مطالعات (16=n) مربوط به سال‌هاي بعد از 1376 است. بسياري از مطالعات داراي اشكالات متدولوژيك بودند كه استفاده از آنها را دچار مشكل مي‌كرد. با اين وجود مي‌توان نتيجه‌گيري كرد كه الكل و پس از آن مصرف ترياك و سپس حشيش شايع‌ترين مواد غيرقانوني مورد استفاده مي‌باشند. تعداد دانشجوياني كه به مصرف يكي از مواد غيرقانوني وابسته هستند بيش از 50 هزار نفر و تعداد كساني كه در طول يك ماه حداقل يك بار يكي از مواد اپيوئيدي را مصرف مي‌كنند حدود 150 هزار نفر در كشور تخمين زده مي‌شود.
پيش ‌بيني روشي صحيح براي پايش وضعيت مصرف مواد در دانشجويان، همچنين اجراي برنامه‌هاي روز آمد و مستمر پيشگيرانه و وجود امكان ارائه خدمات جدي مشاوره و درمان ضرورت دارد.
متن کامل [PDF 315 kb]   (4430 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1385/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق