رابطه نمایه توده بدن مادر با نتایج بارداری در زایشگاه مهدیه شهر بم - پایش
یکشنبه 21 اردیبهشت 1404
OPEN ACCESS
دوره 5، شماره 4 - ( پاییز 1385 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Solimanizadeh L, Solimanizadeh F., Abbaszadeh A., Nasri N.. Mother's BMI and pregnancy outcomes. Payesh 2006; 5 (4)
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-725-fa.html
لاله سلیمانی‌زاده ، فرزانه سلیمانی زاده ، عباس عباس زاده ، ناهید نصری . رابطه نمایه توده بدن مادر با نتایج بارداری در زایشگاه مهدیه شهر بم. پایش. 1385; 5 (4)

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-725-fa.html


چکیده:   (6459 مشاهده)
حاملگی در زنان با وزن غیر‌طبیعی باید به عنوان یک حاملگی پر‌خطر در نظر گرفته شود. هدف از مراقبت قبل از زایمان تولد نوزاد سالم از مادر سالم است و یکی از شرایط بهداشت دوران بارداری، داشتن وزن طبیعی است. این بررسی به منظور تعیین نقش چاقی مادر بر نتایج حاملگی در زنان باردار مراجعه کننده به زایشگاه مهدیه شهر بم در سال 1382 انجام گرفت. این تحقیق به روش مقطعی بر روی 294 زن باردار 35-18 ساله تک قلو با حاملگی ترم و نمایش سفالیک جنین که در سه گروه زنان سبک وزن با شاخص توده بدنی کمتر از 8/19، وزن طبیعی با شاخص 26 تا 8/19 و سنگین وزن با شاخص بیش از 26 کیلوگرم بر متر مربع قرار گرفتند، انجام پذیرفت. در این بررسی میانگین طول مرحله اول زایمان در گروه زنان کم‌وزن (77/5±73/7) دقیقه بیشتر از گروه زنان سنگین وزن (11/5±32/3) دقیقه بود. اگرچه این تفاوت از لحاظ آماری معنی‌دار نبود. میانگین طول مرحله سوم زایمان در گروه زنان با وزن طبیعی بیشتر از زنان کم‌وزن و سنگین وزن بود، ولی آزمون آماری، تفاوت معنی‌داری را نشان نداد. همچنین میانگین طول مرحله دوم زایمان در هر سه گروه تقریباً مساوی بود. در عین حال میانگین وزن نوزادان در گروه سنگین وزن به‌طور معنی‌داری بیش از گروه زنان با وزن طبیعی و کم‌وزن بود، ولی میانگین نمرات آپگار دقایق اول و پنجم در این گروه کمتر بود. میزان سزارین در زنان چاق 9/28 درصد، زنان با وزن طبیعی 2/15 درصد و در زنان کم‌وزن 5/4 درصد بود که تفاوت معنی‌داری بین این سه گروه وجود داشت(0001/0>P). با توجه به یافته‌های این تحقیق توصیه می‌شود زنان چاق قبل از حاملگی مورد مشاوره قرار بگیرند تا به وزن مناسب برسند و در طی حاملگی نیز در زمینه یک رژیم غذایی مناسب و سطح فعالیت بدنی لازم راهنمایی شوند تا بتوان با یک برنامه‌ریزی صحیح و آموزش کافی در دوران بارداری، نتایج حاملگی موفقی را به‌دست آورد.
واژه‌های کلیدی: چاقی، نتایج حاملگی، زایمان، بم
متن کامل [PDF 184 kb]   (2568 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1385/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق