کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان مری مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی (ره) تهران - پایش
شنبه 1 اردیبهشت 1403
OPEN ACCESS
دوره 8، شماره 4 - ( پاییز 1388 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 378-371 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amir Pakpour, Davood Panahi, Saied Yekaninejad, Saiedeh Norozi. Assessment of quality of life in patient with esophagus cancer. Payesh 2009; 8 (4) :371-378
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-599-fa.html
امیر پاکپور حاجی آقا ، داود پناهی چناقباغی ، سعید یکانی نژاد ، سعیده نوروزی . کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان مری مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی (ره) تهران. پایش. 1388; 8 (4) :371-378

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-599-fa.html


چکیده:   (6446 مشاهده)
سرطان مري، هشتمين سرطان شايع در کل جهان (4 درصد از کل) و ششمين علت منجر به مرگ ناشي از سرطان است.
هدف از مطالعه حاضر بررسي کيفيت زندگي مبتلايان به سرطان مري است. اين بررسي، يک مطالعه توصيفي ـ مقطعي است که به منظور بررسي کيفيت زندگي 70 نفر از مبتلايان به سرطان مري در بيمارستان امام خميني (ره) تهران صورت گرفته است. ابزار گردآوري داده‌ها پرسشنامه‌هاي استانداردEORTC QLQ-C30 و QLQ-OES18 EORTC است که توسط يکي از پژوهشگران، از طريق مصاحبه با بيماران، تکميل گرديد.
اطلاعات جمع‌آوري شده با استفاده از نرم‌افزار SPPSS12 و آزمون‌هاي آناليز واريانس، ضريب همبستگي پيرسون، آزمون تي تست مستقل در سطح معني‌داري 05/0P< تجزيه و تحليل شد.
مطالعه فوق نشان داد که بيشترين مشکل بيماران در مورد ابعاد کيفيت زندگي، متعلق به عملکرد هيجاني و کمترين مشکل مربوط به عملکرد شناختي است. همچنين از نظر علائم بيماري، بيشترين شکايت بيماران به مشکلات اقتصادي ناشي از بيماري و کمترين شکايت آنها به مشکل تکلم مربوط مي‌شوند. بين ابعاد کيفيت زندگي، ارتباطات مستقيمي برقرار است و از طرف ديگر، بين اين ابعاد و علائم بيماري، ارتباطاتي در جهت معکوس برقرار است. همچنين بين نوع سرطان و نمرات مربوط به ابعاد کيفيت زندگي، ارتباط معني‌داري برقرار است؛ به طوري که مبتلايان به کارسينوم سلول سنگفرشي، نسبت به مبتلايان به آدنوکارسينوم، نمرات کيفيت زندگي كم‌تري به دست مي‌آورند.
با توجه به اطلاعات موجود، مشخص مي‌گردد که افراد مبتلا به سرطان مري از لحاظ بعد شناختي قبل از عمل جراحي چندان مشکلي ندارند، اما از لحاظ عملکرد هيجاني دچار مشکل هستند و از نظر آموزش در زمينه مسائل رواني و کنترل هيجانات و مشاوره‌هاي رواني ـ اجتماعي و همچنين حمايت‌هاي اقتصادي و افزايش پوشش بيمه‌اي در هر دو گروه مبتلايان، به ويژه مبتلايان به کارسينوم سلول سنگفرشي، به توجه بيشتري نياز دارند.
متن کامل [PDF 237 kb]   (2371 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1388/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق