طراحی پرسشنامه سنجش سبک زندگی در سالمندان - پایش
سه شنبه 28 فروردین 1403
OPEN ACCESS
دوره 9، شماره 1 - ( زمستان 1388 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 99-91 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seyed Reza Eshaghi, Ziba Farajzadegan, Anahita Babak. Healty lifestyle assessment questionnaire in elderly: translation, reliability and validity. Payesh 2010; 9 (1) :91-99
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-593-fa.html
سیدرضا اسحاقی ، زیبا فرج زادگان ، آناهیتا بابک . طراحی پرسشنامه سنجش سبک زندگی در سالمندان. پایش. 1388; 9 (1) :91-99

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-593-fa.html


چکیده:   (11152 مشاهده)
با بهبود مراقبت‌هاي پزشكي و كاهش مرگ و مير، جمعيت جهان و ايران به سوي كهنسالي در حركت است. سبك زندگي، به دليل قابليت آن در پيشگيري از بيماري‌ها، ارتقاي سطح كيفي زندگي، افزايش اميد به زندگي و بهبود سلامت جسم و روان، از اهميت والايي برخوردار است.
اين مطالعه براي طراحي ابزار مناسب سنجش سبك زندگي سالمندان انجام گرفت. مطالعه از نوع ترکيبي و هدف آن ابزارسازي بود که در سال‌هاي 87 ـ 1386 در شهر اصفهان انجام شد. پس از مطالعه منابع، بررسي پرسشنامه‌هاي مشابه و مصاحبه با سالمندان و كارشناسان خبره، بانک سؤالات تهيه و پرسشنامه اوليه ساخته شد و مورد ويرايش و ارزيابي روايي قرارگرفت. سپس مطالعه اوليه با 30 سالمند كه به روش نمونه‌گيري آسان انتخاب شدند، انجام گرفت تا ضريب آلفاي کرونباخ تعيين گردد. براي تقليل داده‌ها
(Data reduction) از روش تحليل عاملي (Factor analysis)، روش مؤلفه‌هاي اصلي (Principal component) و براي گزارش يافته‌ها از آمار توصيفي و تحليلي و نرم‌افزار SPSS15 استفاده شد.
پرسشنامه سنجش سبک زندگي سالم در سالمندان داراي 15 سؤال در حيطه پيشگيري، 5 سؤال در حيطه فعاليت جسمي، ورزش، تفريح و سرگرمي، 14 سؤال در حيطه تغذيه سالم، 5 سؤال در حيطه مديريت تنش و 7 سؤال در حيطه روابط اجتماعي و بين فردي است. روايي صوري و محتوايي آن تأييد و ضريب آلفاي کرونباخ برابر76/0 محاسبه شد. اين ابزار، با توجه به خلاصه بودن، تعداد كم سؤالات، سادگي جملات و همچنين روايي و پايايي مناسب، در جمعيت سالمندان قابل استفاده است و مي‌تواند براي ارزيابي سبک زندگي و برنامه ريزي سلامت آنها به کار گرفته شود.
متن کامل [PDF 139 kb]   (7565 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1388/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق