بررسی رفتارهای خودمراقبتی و عوامل مرتبط با آن در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی - پایش
سه شنبه 28 فروردین 1403
OPEN ACCESS
دوره 17، شماره 4 - ( مرداد ـ شهریور 1397 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 379-371 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zahra Farghadani, Zahra Taheri-Kharameh, Alireza Airi-Mehra, Ali Montazeri. Self-care behaviors and its related factors in patients with heart failure. Payesh 2018; 17 (4) :371-379
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-32-fa.html
زهرا فرقدانی ، زهرا طاهری خرامه ، علیرضا امیری مهرا ، علی منتظری . بررسی رفتارهای خودمراقبتی و عوامل مرتبط با آن در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی. پایش. 1397; 17 (4) :371-379

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-32-fa.html


1- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
2- دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران
3- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
4- مرکز تحقیقات سنجش سلامت، پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی
چکیده:   (3826 مشاهده)
مقدمه: خود مراقبتی یکی از راه های جلوگیری از بستری شدن مکرر و ارتقای سلامت در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی است. هدف از این مطالعه تعیین وضعیت خود مراقبتی و عوامل مرتبط با آن در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی بود.
مواد و روش کار: در این مطالعه مقطعی، 100 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی مراجعه کننده به بیمارستان های آموزشی شهر قم به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و شاخص خود مراقبتی نارسایی قلبی و مقیاس اروپایی رفتار خود مراقبتی نارسایی قلبی بود. داده‌ها با استفاده از آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندگانه در محیط نرم افزار آماریSPSS 16 تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: میانگین و انحراف معیار سن بیماران 13/76±55/13 بود و 59 درصد از ایشان را مردان تشکیل می دادند. بیش از نیمی از بیماران وضعیت خودمراقبتی متوسط داشتند. بیشترین و کمترین نمره خودمراقبتی به ترتیب مربوط به اعتماد به خود در زمینه خودمراقبتی با میانگین و انحراف معیار 17/47± 58 و مدیریت خودمراقبتی با میانگین و انحراف معیار 15/41±53/94 بود. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد از بین متغیرهای مورد بررسی، مدت بیماری و کسر تخلیه با خودمراقبتی ارتباط معنی دار داشتند.
بحث و نتیجه گیری: یافته ها نشان داد وضعیت خودمراقبتی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی، در سطح متوسط است. تمرکز و توجه بیشتر در مراقبت های درمانی و پرستاری، جهت ارتقاء و بهبود وضعیت خودمراقبتی خصوصا مدیریت خودمراقبتی در این بیماران ضروری به نظر می‌رسد. توصیه می شود برای انجام مطالعات بیشتر بر روی موانع و عوامل تسهیل کننده رفتارهای خود مراقبتی انجام شود.
 
متن کامل [PDF 616 kb]   (2042 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/4/5 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1397/5/6 | انتشار: 1397/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق