دیدگاه مردان مبتلا به اچ‌آی‌وی در خصوص مستعد بودن برای ابتلا به ایدز: یک مطالعه کیفی - پایش
چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403
OPEN ACCESS
دوره 13، شماره 3 - ( خرداد ـ تیر 1393 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 365-357 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Homeira Fallahi, Sedigheh Sadat Tavafian, Farideh Yaghmaie, Ebrahim Hajizadeh. Perceived susceptibility to AIDS in men living with HIV: a qualitative research. Payesh 2014; 13 (3) :357-365
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-308-fa.html
حمیرا فلاحی ، صدیقه السادات طوافیان ، فریده یغمایی ، ابراهیم حاجی زاده . دیدگاه مردان مبتلا به اچ‌آی‌وی در خصوص مستعد بودن برای ابتلا به ایدز: یک مطالعه کیفی. پایش. 1393; 13 (3) :357-365

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-308-fa.html


چکیده:   (4524 مشاهده)
اغلب افراد مبتلا به اچ ‌آی‌ وی، سابقه رفتارهای پرخطر دارند. آگاهی از حساسیت درک شده آن‌ها قبل از ابتلای به بیماری، می‌تواند در انجام مداخلات برای سایر افراد با رفتارهای پرخطر مفید باشد.
این مطالعه به صورت کیفی، به منظور بررسی حساسیت درک شده مردان مبتلا به اچ‌ آی ‌وی، برای ابتلا به ایدز از طریق تماس جنسی انجام شده است. پژوهش کیفی حاضر، در 3 کلینیک مشاوره بیماری‌های رفتاری وابسته به دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران انجام شد. انتخاب مشارکت کنندگان با روش نمونه گیری ساده بود که به صورت نمونه گیری مبتنی بر هدف ( نمونه گیری با حداکثر تنوع) ادامه یافت. داده‌ها از طریق مصاحبه فردی نیمه ساختار یافته عمیق جمع آوری شد. کلیه مصاحبه‌ها ضبط و پیاده شد و پس از چند بار مطالعه، کدها استخراج گردید.
تحلیل، بر اساس تحلیل محتوای جهت دار صورت پذیرفت. در این مطالعه، با 32 نفر مصاحبه شد. نیمی از افراد، خود را مستعد ابتلای به ایدز، نمی‌دانستند و در روابط جنسی خود از کاندوم استفاده نکرده بودند. اکثر آن‌ها این باور را داشتند که با یک بار تماس جنسی محافظت نشده به بیماری مبتلا نمی‌شوند و همینطور فکر می‌کردند ایدز مخصوص مردان هم جنس باز است. در مقابل، نیمی دیگر خود را مستعد ابتلای به ایدز می‌دانستند، ولی آن‌ها نقش خود را در ابتلای به بیماری، بی تأثیر دانسته و همه چیز را به خواست خدا نسبت دادند.
اطلاع رسانی گسترده و همگانی برای تمامی گروه‌های جامعه به ویژه جوانان و نیز تمامی افراد با رفتارهای پرخطر ضروری است. ارتقای آگاهی و اصلاح باورهای جوانان و افراد با سابقه رفتارهای پرخطر، از اقدامات اساسی برای پیشگیری از انتقال بیماری محسوب می‌شود.
متن کامل [PDF 1495 kb]   (1892 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1392/10/23 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1392/12/24 | انتشار: 1393/2/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق