تجربه توهم در مصرف کنندگان مواد مخدر: یک مطالعه کیفی - پایش
چهارشنبه 28 شهریور 1403
OPEN ACCESS
دوره 13، شماره 4 - ( مرداد ـ شهریور 1393 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 475-467 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Morteza Mansorian, Mahnaz Solhi, Tahereh Dehdari, Mohammad Hossein Taghdisi, Fereshteh Zamani Alvicheh. Hallucination experience in drug users: a qualitative study. Payesh 2014; 13 (4) :467-475
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-293-fa.html
مرتضی منصوریان ، مهناز صلحی ، طاهره دهداری ، محمد حسین تقدیسی ، فرشته زمانی علویجه . تجربه توهم در مصرف کنندگان مواد مخدر: یک مطالعه کیفی. پایش. 1393; 13 (4) :467-475

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-293-fa.html


چکیده:   (28567 مشاهده)
توهم یکی از اثرات مصرف ماده مخدر شیشه است، این مطالعه با هدف تبیین تجربه توهم ناشی از مصرف مواد مخدر در معتادان شهر اهواز صورت گرفت. این مقاله بخشی از یک مطالعه کیفی بود که با روش تحلیل محتوا انجام شد.
داده‌ها به صورت هدفمند و با روش‌های مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته و مشاهده در مراکز گذری شهر اهواز جمع آوری گردید. از تمامی شرکت کنندگان، رضایت نامه آگاهانه اخذ شد. بعد از انجام اولین مصاحبه، تجزیه و تحلیل داده‌ها به صورت تحلیل مقایسه‌ای مستمر انجام و به این منظور، ابتدا متن مصاحبه چندین بار مطالعه، تحلیل و با سه روش کدگذاری باز، محوری و انتخابی کدگذاری شد. بعد از ورود هر مصاحبه جدید، مراحل کدگذاری تکرار شد تا اشباع اطلاعاتی حاصل و توصیفی از تجارب معتادان به دست آمد. از مجموع 38 مصاحبه انجام شده، 35 مورد کراک و شیشه، یک نفر معتاد به کراک، شیشه و حشیش و دو نفر هم فقط به شیشه اعتیاد داشتند. تجارب شرکت کنندگان از توهم در قالب 6 دسته توهم شامل «توهم بینایی، شنیداری، اختلالات شناختی، افزایش تلقین پذیری، احساس خطر بدبینی و سوء قصد و تمرکز بر چیزی یا بر بدن خود دسته بندی» شدند.
با توجه به اثرات مخرب مصرف شیشه بر سلامت فرد و جامعه و با توجه به این که امروزه شیشه در سطح گسترده‌ای تولید و به بازار عرضه می‌شود، به نظر می‌رسد ارائه آموزش‌های گسترده با حمایت رسانه‌های جمعی در مورد ماده مخدر شیشه برای تمام اقشار جامعه، مخصوصاً نوجوانان و جوانان در کنترل اعتیاد به شیشه مؤثر باشد.
واژه‌های کلیدی: شیشه، توهم، مراکز گذری، تحقیق کیفی
متن کامل [PDF 2735 kb]   (2619 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1392/8/1 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1393/2/17 | انتشار: 1393/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق