Ethics code: IR.IUMS.REC.1398.116
1- مرکز تحقیقات ارتقا سلامت، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
2- گروه روانشناسی و علومتربیتی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، داﻧﺸﮕﺎه علامه طباطبائی، تهران، ایران
چکیده: (570 مشاهده)
مقدمه: توسعه و تعدیل رفتارهای ارتقادهنده سلامت منجر به توانمند ساختن افراد در کنترل سلامت خود و بهبود وضعیت سلامت فرد و جامعه میشود و میتواند در ارتقای کیفیت زندگی وابسته به سلامت نقش عمدهای ایفا نماید. پژوهش حاضر با هدف تعیین وضعیت سبک زندگی و کیفیت زندگی مرتبط با سلامت در غرب ایران در شهرهای کرمانشاه-سنندج- ایلام انجام شد.
مواد و روش کار: پژوهش حاضر مقطعی از نوع توصیفی - همبستگی بود و جامعه آماری شامل تمامی شهروندان ساکن در شهرهای کرمانشاه، سنندج و ایلام بودند که با استفاده از نمونهگیری تصادفی- خوشهای تعداد ۱۱۵۲ آنها انتخاب شدند و به پرسشنامههای سبک زندگی ارتقادهنده سلامت و کیفیت زندگی وابسته به سلامت پاسخ دادند. تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS-۲۶ انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد میان سبک زندگی ارتقادهنده سلامت و کیفیت زندگی وابسته به سلامت در شهرهای کرمانشاه، سنندج و ایلام رابطه معنادار وجود دارد. همچنین نتایج حاکی از آن بود که شهروندان ساکن کرمانشاه نسبت به شهر سنندج و ایلام، میزان بالاتری از رفتارهای ارتقادهنده سلامت از خود نشان داده و به دنبال آن کیفیت زندگی وابسته به سلامت بهتری نسبت به سنندج و ایلام دارند.
نتیجهگیری: بر اساس نتایج حاصل، ضرورت دارد در استانهای غربی کشور به ویژه ایلام و سنندج سیاستگذاری و برنامهریزیهای مناسب بهداشتی درمانی به منظور ارتقای کیفیت زندگی وابسته به سلامت و ترویج سبک زندگی سالم صورت گیرد.
نوع مطالعه:
توصیفی |
موضوع مقاله:
مدیریت خدمات بهداشتی درمانی دریافت: 1402/4/18 | پذیرش: 1403/1/26 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1403/2/11 | انتشار: 1403/3/12