Ethics code: IR.TUMS.FNM.REC.1400.215
1- گروه پزشکی خانواده، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- گروه مراقبت پرستاری ویژه، دانشکده پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- گروه مدیریت پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده: (67 مشاهده)
مقدمه: حضورگرایی به دلیل ارتباط با طیف وسیعی از مسائل سلامتی از جمله کیفیت مراقبت و ایمنی بیمار مسئلهای مهم و چالشبرانگیز در حوزه سلامت محسوب میشود. در عین حال، تابآوری کارکنان به ویژه پرستاران به عنوان قشری که بیشترین تماس را با بیمار دارند، مولفه مهمی برای تداوم و کیفیت مراقبت از بیماران و سلامتی خودشان محسوب میشود. لذا این مطالعه با هدف تعیین سطح حضورگرایی پرستاران بخشهای ویژه و ارتباط آن با تابآوری شان انجام شد.
مواد و روش کار: مطالعه کنونی از نوع توصیفی- همبستگی بود که طی آن اطلاعات لازم ۳۰۰ نفر از پرستاران شاغل در بخشهای ویژه (با نمونه گیری تصادفی) توسط ابزارهای پژوهش از جمله پرسشنامه تابآوری و حضورگرایی گرداوری شد. بعد از انتخاب تصادفی پرستاران با استفاده از چارچوب نمونه گیری، و اخذ رضایت به منظور شرکت در پژوهش، ابزارها به صورت برخط در اختیار آنان قرار گرفته و اطلاعات جهت تحلیل به نرمافزار SPSS نسخه ۱۶وارد شد. دادهها با آمار توصیفی و استنباطی نظیر همبستگی پیرسون و رگرسیون تحلیل شد.
یافته ها: نیمی از پرستاران مورد مطالعه در دهه چهارم زندگی قرار داشتند و ۸۷% زن و اکثریت دارای مدرک لیسانس بودند. نزدیک به یک سوم پرستاران سابقه کاری بین ۱۲-۶ سال در بخش و بیمارستان کنونی، و همچنین سابقه کار در بخش ویژه داشتند. اکثریت معتقد بودند برنامه ریزی طبق درخواست آنها صورت نمی گیرد. نزدیک به نیمی حضورگرایی در سطح متوسط داشتند و سطح تابآوری اکثریت آنها نیز بیش از متوسط بود. بعد از حذف اثر متغیرهای مخدوشکننده، در مدل رگرسیون ارتباط بین حضورگرایی و تابآوری نشان داده شد. مدل رگرسیونی طبق ضریب تعیین توانست ۹۱% واریانس را پیش بینی کند.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه کنونی، به مدیران توصیه می شود با برنامه ریزی برای کاهش حضورگرایی، ضمن افزایش تابآوری پرستاران، جهت ارتقای کیفیت مراقبت گام بردارند.
نوع مطالعه:
توصیفی |
موضوع مقاله:
مدیریت خدمات بهداشتی درمانی دریافت: 1402/2/20 | پذیرش: 1402/6/14 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1402/6/20