آسیب‌شناسی و تحلیل اجرای سند جامع استانی سلامت: یک مطالعه به روش کیفی - پایش
پنجشنبه 17 آبان 1403
OPEN ACCESS
دوره 22، شماره 2 - ( فروردین ـ اردیبهشت 1402 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 174-161 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.SSU.REC.1401.033


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mousavi S M, Lotfi M, Bouzarjomehri H, Bahariniya S, Ranjbar M. Analysis of the implementation of comprehensive provincial health plan: A qualitative study. Payesh 2023; 22 (2) :161-174
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-2030-fa.html
موسوی سید مسعود، لطفی محمدحسن، بوذرجمهری حسین، بهاری نیا سجاد، رنجبر محمد. آسیب‌شناسی و تحلیل اجرای سند جامع استانی سلامت: یک مطالعه به روش کیفی. پایش. 1402; 22 (2) :161-174

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-2030-fa.html


1- گروه علوم مدیریت و اقتصاد سلامت، مرکز تحقیقات مدیریت و سیاست گذاری سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
2- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
چکیده:   (1063 مشاهده)
مقدمه: سند جامع سلامت استان با محوریت کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان و مشارکت دستگاه‌ ها و نهادهای مشارکت مردمی در دورۀ زمانیِ پنج ‌ساله تدوین شده است. این مطالعه با یک نگاه سیستمی به بررسی آسیب‌شناسی و اجرای سند مذکور پرداخت.
مواد و روش کار: مطالعه حاضر یک مطالعه کیفی بود که به روش تحلیل محتوا در سال ۱۴۰۱ در استان یزد انجام گرفت. در این مطالعه، میزان پیشرفت سند جامع سلامت استان با هدف شناسایی مشکلات و راهکارهای سلامتی استان و ارائه مداخلات پیشنهادی برای ۵ سال آینده، ارزیابی شد. به منظور جمع آوری داده ها از مصاحبه‌های نیمه ساختاریافته با ۲۵ نفر از مدیران و صاحب نظران بخش های مختلف استان تا مرحله اشباع داده ها استفاده گردید. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با نرم افزار MAXQDA ۱۲ انجام شد.
یافته ها: پس از انجام تحلیل محتوا، محتوای مصاحبه ها در ۸ طبقه اصلی و ۴۴ زیر طبقه دسته ‌بندی شد. همچنین مشکلات شایع استان در اولویت دهگانه شناسایی و مداخلات پیشنهادی برای اجرای بهتر سند به تفکیک هر یک از دستگاه­های اجرایی تدوین شد.
نتیجه گیری: اصلاح نظام حکمرانی از پیش‌نیازهای کلیدی اجرای سند جامع سلامت استان یزد است و باید با تعهد و جدیت بیشتری نسبت به اصلاح ایرادات آن اقدام گردد. اجرای سند نیازمند استقرار یک تیم متخصص است که اختصاصاً روی اجرای سند تمرکز کرده باشد و با اختیارات کافی، پایش و نظارت بر عملکرد را در دستور کار قرار دهد.
 
متن کامل [PDF 1195 kb]   (625 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی | موضوع مقاله: مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
دریافت: 1401/9/29 | پذیرش: 1402/1/16 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1402/1/19 | انتشار: 1402/1/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق