چالش‌های برنامه‌ریزی استراتژیک در بیمارستان: یک مطالعه کیفی - پایش
چهارشنبه 28 شهریور 1403
OPEN ACCESS
دوره 19، شماره 1 - ( بهمن ـ اسفند 1398 )                   جلد 19 شماره 1 صفحات 39-19 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.TUMS.REC.1394.332


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mosadeghrad A M, Isfahani P. Strategic planning challenges in the hospital: A qualitative study. Payesh 2020; 19 (1) :19-39
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-1251-fa.html
مصدق راد علی محمد، اصفهانی پروانه. چالش‌های برنامه‌ریزی استراتژیک در بیمارستان: یک مطالعه کیفی. پایش. 1398; 19 (1) :19-39

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-1251-fa.html


1- دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی زابل، زابل، ایران
چکیده:   (22063 مشاهده)
مقدمه: برنامه‌ریزی استراتژیک، علم و هنر تحلیل استراتژیک سازمان، پیش‌بینی تغییرات محیط داخل و خارج سازمان، تعیین اهداف استراتژیک، توسعه استراتژی‌ها و تخصیص بهینه منابع برای دستیابی به مزیت برتری است. تدوین و اجرای برنامه­ استراتژیک در بیمارستان­های ایران با چالش­هایی همراه بوده است. این مطالعه با هدف شناسایی چالش­های برنامه‌ریزی استراتژیک در بیمارستان­ها انجام شد.
مواد و روش کار: این پژوهش کیفی به روش پدیدارشناسی و با استفاده از مصاحبه­ های نیمه ساختار یافته با ۴۷ نفر از مدیران عضو تیم برنامه‌ریزی استراتژیک 17 بیمارستان دولتی، تأمین اجتماعی، خصوصی، خیریه و نظامی استان تهران انجام شد. از روش تحلیل موضوعی برای تحلیل داده ­ها استفاده شد.
یافته ها: مدیریت و رهبری ضعیف، برنامه­ ریزی نادرست، فرهنگ نامناسب سازمانی، عدم توجه به یادگیری سازمانی و مدیریت ضعیف کارکنان، بیماران، منابع و فرآیندهای کاری موانعی بر سر راه برنامه‌ریزی استراتژیک در بیمارستان‌های استان تهران ایجاد کردند. عدم توجیه برنامه‌ریزی استراتژیک، استفاده از مدل نامناسب برنامه­ریزی استراتژیک، تعداد کم کارکنان و بار کاری زیاد آنها، آموزش ناکافی، مشارکت و تعهد کم مدیران، کارکنان و پزشکان در تدوین و اجرای برنامه استراتژیک، کمبود منابع، توجه کم به کار گروهی و بیمار محوری و عدم وجود سیستم مناسب برای مدیریت و ارزشیابی فرآیندهای کاری از جمله مهمترین چالش‌های برنامه‌ریزی استراتژیک در بیمارستان‌ها بودند.
نتیجه گیری: مدیران بیمارستان­های استان تهران با چالش­های متعددی در برنامه­ ریزی استراتژیک مواجه هستند. این چالش­ها در صورتی که به خوبی مدیریت نشوند، مشکلات زیادی در تدوین و اجرای برنامه‌های استراتژیک ایجاد خواهند کرد. بنابراین، ضروری است که سیاستگذاران و مدیران نظام سلامت اقدامات لازم را برای رفع این موانع بکار گیرند.
متن کامل [PDF 840 kb]   (4226 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
دریافت: 1398/5/27 | پذیرش: 1398/10/28 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1398/11/1 | انتشار: 1398/12/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق