Maryam Akbarpoor, Abdolmajid Mahdavi Damghani, Reza Deihimfard, Hadi Veisi. Milk, fruit and vegetables consumption and household food security. Payesh 2017; 16 (6) :726-733
URL:
http://payeshjournal.ir/article-1-71-fa.html
1- پژوهشکده علوم محیطی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده: (3318 مشاهده)
مقدمه: امنیت غذایی عبارت است از دسترسی همیشگی همه مردم به غذای کافی، سالم و مغذی به منظور داشتن زندگی سالم و فعال. برای دستیابی پایدار به امنیت غذایی، اندازه گیری امنیت غذایی در سطح خانوار ضرورت دارد. هدف از این پژوهش بررسی کمّی وضعیت امنیت غذایی و تأثیر مصرف شیر، میوه و سبزیجات بر آن در خانوارهای شهرستان مرودشت بود.
مواد و روش کار: برای تبیین وضعیت امنیت غذایی از روش توصیفی- پیمایشی استفاده گردید. بدین منظور 500 خانوار شهری و روستایی به صورت تصادفی در این شهرستان انتخاب شدند. وضعیت امنیت غذایی با پرسش نامه 18 گویه ای امنیت غذایی خانوار که توسط وزارت کشاورزی ایالات متحده ارائه شده است، سنجیده شد و هم بستگی بین متغیرها با آزمون اسپیرمن مشخص گردید.
یافته ها: ناامنی غذایی در این مطالعه 73/8 درصد بوده و هم چنین مصرف شیر، میوه و سبزیجات پایین گزارش شده است.
بحث و نتیجه گیری: با سیاست گذاری ها و برنامه ریزی های مناسب در زمینه ارتقای وضعیت اجتماعی، اقتصادی و فرهنگ تغذیه ای صحیح خانوارها و در نظر گرفتن تسهیلاتی مانند اعطای یارانه غذایی و غنی کردن مواد غذایی می توان شیوع ناامنی غذایی را تقلیل داد.
نوع مطالعه:
توصیفی |
پذیرش: 1396/8/20 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1396/8/27 | انتشار: 1396/8/24