چالشهای والدی اضطراب زا در دوران بارداری از دیدگاه مادران: یک مطالعه کیفی - پایش
یکشنبه 4 خرداد 1404
OPEN ACCESS
دوره 16، شماره 1 - ( بهمن ـ اسفند 1395 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 108-100 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Katayoun Arfaie, Fateme Nahidi, Masoumeh Simbar, Maryam Bakthiari. Parenting challenges and pregnancy induced anxiety: A qualitative study. Payesh 2017; 16 (1) :100-108
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-132-fa.html
کتایون ارفعی ، فاطمه ناهیدی ، معصومه سیمبر ، مریم بختیاری . چالشهای والدی اضطراب زا در دوران بارداری از دیدگاه مادران: یک مطالعه کیفی. پایش. 1395; 16 (1) :100-108

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-132-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- بیمارستان طالقانی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (3817 مشاهده)
مقدمه: دوران بارداری به عنوان یکی از مهمترین دوره های زندگی یک زن، با تغییرات فیزیکی، روانی واجتماعی خاصی همراه است اما این تغییرات همیشه در جهت مطلوب نبوده وگاهی موجبات تشویش و نگرانی و بروز اضطراب در مادر را فراهم میکند. بدیهی است که اضطراب میتواند ریشه درمولفه های مختلفی داشته باشد که یکی از این عوامل، چالشهای والدی و انتقال به دوره جدیدی اززندگی برای مادر است. مطالعه زیربه بررسی چالش والدی تبیین شده از نقطه نظر زنان باردار پرداخت.
مواد وروشها: این پژوهش به روش تحلیل محتوی کیفی، در زنان مراجعه کننده به درمانگاه های بهداشتی درمانی شهر تهران با روش نمونه گیری هدفمند در سال 1394 انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از مصاحبه عمیق نیمه ساختار یافته استفاده گردید و نهایتا داده ها با نرم افزار Maxqda تجزیه وتحلیل شدند.
یافته ها: در این مطالعه زنان 28 زن باردار ازگروهها ی مختلف اجتماعی، با طیف سنی (41-18) سال، و با بارداری اول تا پنجم شرکت داشتند. پس از تجزیه و تحلیل داده ها دوطبقه: ناتوانی از اجرای نقش مادری و تربیت نامناسب کودک به عنوان مولفه های اصلی تبیین کننده درون مایه چالشهای والدی اضطراب زا تبیین گردیدند.
بحث و نتیجه گیری: باتوجه به نتایج، اضطراب والدی از دیدگاه مادران شامل کلیه عللی است که منجر به عدم توانمندی در نگهداری ،مراقبت و تربیت مناسب کودک میگردد. بدیهی است که آموزش وتوانمند سازی مادران خصوصا در دوران بارداری، همچنین مشاوره با سایر اعضاء خانواده برای همراهی با مادر میتواند نقش موثری را درکنترل اضطراب والدی داشته باشد.
 
متن کامل [PDF 650 kb]   (1319 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1395/5/10 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1395/9/20 | انتشار: 1395/10/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق