دلایل تمایل و عدم تمایل به فرزند آوری در میان مردم شهری و روستایی ایران: یک مطالعه ملی - پایش
شنبه 1 اردیبهشت 1403
OPEN ACCESS
دوره 16، شماره 5 - ( مهر ـ آبان 1396 )                   جلد 16 شماره 5 صفحات 645-637 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ali Asghar Haerimehrizi, Mahmoud Tavousi, Jila Sadighi, Mohammad Esmaeil Motlagh, Mohammad Eslami, Fatemeh Naghizadeh et al . Reasons for fertility desire and disinterest among Iranian married adults: A population-based study. Payesh 2017; 16 (5) :637-645
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-86-fa.html
علی اصغر حائری مهریزی ، محمود طاووسی ، ژیلاصدیقی ، محمد اسماعیل مطلق ، محمد اسلامی ، فاطمه نقی زاده و همکاران.. دلایل تمایل و عدم تمایل به فرزند آوری در میان مردم شهری و روستایی ایران: یک مطالعه ملی. پایش. 1396; 16 (5) :637-645

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-86-fa.html


1- مرکز تحقیقات سنجش سلامت، پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات سنجش سلامت، پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی، تهران، ایران، گروه علمی سلامت زنان، فرهنگستان علوم پزشکی، تهران، ایران
3- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران
4- دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تهران، ایران
چکیده:   (7303 مشاهده)
مقدمه: با توجه به اهمیت موضوع فرزندآوری، محققان در این مطالعه دلایل تمایل و عدم تمایل به آن را در میان مردم ایران مورد بررسی قرار دادند.
مواد و روش کار: این پژوهش یک مطالعه جمعیتی بود، که به صورت مقطعی بر روی کلیه ایرانیان ]زنان متاهل در سنین باروری (49-15) و مردان متاهل با همسرانی در سنین باروری (49-15)[ ساکن شهرها و روستاهای کشور انجام شد. در مجموع تعداد 20935 نفر متأهل واجد شرایط از 31 استان سراسر ایران در این مطالعه شرکت کردند. برای گردآوری داده ها پرسشنامه‌ای حاوی اطلاعات دموگرافیک و سوالات مرتبط با اهداف مطالعه تدوین شد. مخاطبان با انتخاب گزینه های 5 گانه، میزان موافقت و عدم موافقت خود را نسبت به دلایل تمایل و عدم تمایل به فرزندآوری لیست شده در پرسشنامه به تفکیک تعیین کردند. داده ها با استفاده از روش آماری توصیفی توسط نرم افزار SPSS نسخه 22 مورد بررسی قرار گرفت.
یافته ها: مهمترین دلیل تمایل به فرزندآوری علاقه فطری افراد به کسب جایگاه و نقش والدی و مهمترین دلیل عدم تمایل مشکلات اقتصادی آن ها در داشتن فرزند یا فرزندان بیشتر و بینش منفی افراد نسبت به داشتن فرزند زیاد گزارش شد.
بحث و نتیجه گیری: به نظر می رسد مرتفع کردن مشکلات اقتصادی (اشتغال و رکود اقتصادی) به عنوان مهمترین دلیل عدم تمایل به فرزندآوری، حتی بدون تصویب سیاست های تشویقی، منجر به ازدیاد فرزندآوری شود. این پژوهش به ما می‌آموزد که برای افزایش فرزندآوری، ترویج و تبلیغ لذت پدر و مادر شدن می تواند مفید واقع شود.
 
متن کامل [PDF 850 kb]   (4204 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1396/6/13 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1396/7/1 | انتشار: 1396/6/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق