حساسیت و ویژگی درجه حرارت زیر بغلی در تشخیص تب - پایش
چهارشنبه 23 آبان 1403
OPEN ACCESS
دوره 2، شماره 4 - ( پاییز 1382 )                   جلد 2 شماره 4 صفحات 283-279 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sensitivity and specificity of axillary temperature measurement in fever diagnosis. Payesh 2003; 2 (4) :279-283
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-828-fa.html
مجتبی صداقت ، روزبه کاظمی ، ابراهیم گل محمدی . حساسیت و ویژگی درجه حرارت زیر بغلی در تشخیص تب. پایش. 1382; 2 (4) :279-283

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-828-fa.html


چکیده:   (6739 مشاهده)
سنجش حرارت بدن جزو ابزارهای با استفاده وسیع در طب بالینی است. تردیدهای به وجود آمده جدید در خصوص صحت سنجش درجه حرارت زیر بغلی، به عنوان یک روش ساده و در دسترس، پرسش هایی را در خصوص همخوانی این اندازه با سایر سنجش ها، نظیر درجه حرارت مقعدی و دهانی مطرح ساخته است. لذا برآن شدیم که به مطالعه ای در خصوص حساسیت و ویژگی این آزمون دست بزنیم. در این مطالعه مجموعا 400 نفر مراجعه کننده سالم و یا تب دار بالای 5 سال به درمانگاه ها و بخش های بیمارستان شریعتی تهران، مورد نمونه گیری به روش غیر احتمالی و سنجش درجه حرارت به هر دو روش زیر بغلی و دهانی قرار گرفتند. از 400 فرد مورد بررسی قرار گرفته، 267 نفر (66.7%) مرد و 137 نفر (33.3%) زن بودند. میانگین سنی شرکت کنندگان 46.39 سال (17.4±)، میانگین درجه حرارت دهانی 37.5 (0.51±) و میانگین درجه حرارت زیر بغلی 36.6 (0.56±) درجه سانتی گراد بود. در صورت عدم افزودن 0.5 درجه سانتی گراد به درجه حرارت زیر بغلی در نقطه تشخیصی 36.85 و در صورت افزودن 0.5 درجه سانتی گراد در نقطه تشخیصی 37.35 حساسیت 100% و ویژگی 98% به دست آمد. نتیجه آن که استفاده از درجه حرارت زیر بغلی در صورت رعایت استاندارد در اندازه گیری و انتخاب درجه حرارت صحیح برای تشخیص، کماکان از کارآیی مناسبی برخوردار است.
واژه‌های کلیدی: درجه حرارت، زیر بغلی، دهانی
متن کامل [PDF 199 kb]   (2541 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1382/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق