جنبه های بهداشتی آب شرب منطقه 17 تهران - پایش
جمعه 10 فروردین 1403
OPEN ACCESS
دوره 4، شماره 1 - ( زمستان 1383 )                   جلد 4 شماره 1 صفحات 9-5 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahvi AH, Hashemi SE, Younessian M. Quality of drinking water in a municipality district in Tehran. Payesh 2005; 4 (1) :5-9
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-782-fa.html
امیرحسین محوی ، سیدعنایت هاشمی ، مسعود یونسیان . جنبه های بهداشتی آب شرب منطقه 17 تهران. پایش. 1383; 4 (1) :5-9

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-782-fa.html


چکیده:   (7071 مشاهده)
در این تحقیق بمنظور بررسی کیفیت آب شرب منطقه 17 تهران، تعداد 210 نمونه از شیر آب طی مدت 6 ماه در سال 1381 جمع آوری و 210 نمونه مورد آنالیز باکتریولوژیک و تعداد 22 نمونه نیز از نظر پارامترهای فیزیکوشیمیایی بررسی گردید. پارامترهای مورد نظر تحقیق شامل دما، pH، کدورت، کل مواد جامد محلول، هدایت الکتریکی، سختی، آنیون ها و کاتیون ها، کلیفرم ها، اشریشیاکلی، باکتری های هتروتروف و کلر باقیمانده بودند که توسط آزمون های آماری ANOVA، رگرسیون خطی، آزمون T و آنالیز واریانس مورد آنالیز قرار گرفتند. تیپ آب شرب منطقه 17 تهران از نوع بیکربنات کلسیک و سدیک بوده، کیفیت آب شرب براساس دیاگرام شولر در رده خوب و براساس رهنمودهای ملی و بین المللی نیز خوب ارزیابی شد. براساس آنالیز آماری انجام شده بین متغیر فصل نمونه برداری و متغیرهای کلر باقیمانده، سختی کل و دائم، کلسیم، منیزیم، کدورت و تاحدودی نیترات رابطه معنی داری مشاهده شد (P<0.05). همچنین بین متغیر ایستگاه نمونه برداری و میانگین متغیرهای کدورت، هدایت الکتریکی، کل مواد جامد محلول، سختی، pH، آنیون ها و کاتیون ها ارتباط معنی داری مشاهده نشد. بین pH و مجموع کلیفرم ها، کدورت و مجموع کلیفرم ها، رابطه معنی داری مشاهده نشد. بین کلر باقیمانده و مجموع کلیفرم ها و نیز بین هدایت الکتریکی و کل مواد جامد محلول رابطه معنی داری مشاهده شد (P=0.04). باتوجه به نتایج بدست آمده از این تحقیق در مجموع بنظر می رسد کیفیت آب شرب منطقه 17 تهران از نظر باکتری های هتروتروف در رده عالی قرار دارد.
متن کامل [PDF 150 kb]   (2182 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1383/10/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق