تاثیر پیام تصویری بر افزایش توان پیشگیری در مواجهه با بیماری ایدز - پایش
شنبه 1 اردیبهشت 1403
OPEN ACCESS
دوره 4، شماره 2 - ( بهار 1384 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 139-133 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jalali MR, Vaziri Y. The effects of visual messages in preventing HIV exposure. Payesh 2005; 4 (2) :133-139
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-781-fa.html
محمدرضا جلالی ، یاسمن وزیری . تاثیر پیام تصویری بر افزایش توان پیشگیری در مواجهه با بیماری ایدز. پایش. 1384; 4 (2) :133-139

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-781-fa.html


چکیده:   (5754 مشاهده)
اولویت پیشگیری و افزایش توان رویارویی با بیماری ایدز، به ویژه با عنایت به فقدان امکان فعلی درمان در این زمینه واجد اهمیت بسیاری است. برای انتخاب شیوه اطلاع رسانی مناسب و دوری از شیوه های معمول اما غیر موثر، لازم است در قلمرو پژوهش های میان رشته ای وارد شد. در پژوهش تجربی و بالینی پیش رو، جهت آموزش و انتقال پیام بهداشتی و پزشکی از سازوکار روانشناختی و هنری استفاده شده است و اثرمندی آن بر آزمودنی های پژوهشی ارزیابی شده و به اثبات رسیده است. این پژوهش بر روی گروه های دانشجویی سه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بین المللی امام خمینی (ره) قزوین و سوره اجرا شده و طی آن از دو پرسشنامه استفاده گردید است: یکی پرسشنامه ای 16 سوالی که به وسیله آن ابتدا دانش آزمودنی ها در خصوص بیماری ایدز و در نوبت دوم از آن برای ارزیابی تاثیرات آموزشی و تبلیغی پیام های علمی تصویری، استفاده شد. پرسشنامه دیگری نیز در 3 قسمت و هر قسمت شامل 3 سوال که با 3 تصویر متفاوت به شیوه های رئال، انتزاعی و نمادین طراحی و تنظیم شده بود، مورد استفاده قرار گرفت. هدف از اجرای این پرسشنامه، پی بردن به میزان تاثیر گذاری هر یک از سه شیوه مذکور در خصوص بیماری ایدز در جامعه بوده است. تصویرهای رئال، انتزاعی و نمادین در سه جنبه دریافت بهتر موضوع، اثر گذاری بیشتر و برقراری سریع تر ارتباط با بیننده مد نظر قرار گرفته بودند. مقایسه دو آزمون قبلی و بعدی در سه دانشگاه مورد پژوهش، به عنوان ارزیابی فرضیه اصلی پژوهش نشانگر آن بود که در سطح اطمینان 99%، متغیر مستقل آموزشی تغییر اصلاحی دربر داشته و ارسال و انتقال پیام آموزشی و بهداشتی و تغییر افزایش دانش آزمودنی ها راجع به بیماری ایدز و سازوکار ابتلایی آن، تحقق پذیرفته است. جدای از این مقایسه کلی و اصولی، بررسی نتایج آزمون های قبلی و بعدی در هر یک از سه دانشگاه مورد پژوهش نیز موید فرضیه اصلی پژوهش بود. این مقایسه نشان می دهد جزء اصلی فراشد یک پیام نسبت به چگونگی ارسال گیرایی بیشتر و بهتری دارد. باتوجه به این که امکانات محافظتی و مراقبتی بازدارنده از سرایت و انتقال بیماری ایدز و درمان آن در جامعه ایران بسیار کم است توجه عمومی و تخصصی در خصوص آموزش های فردی پیشگیرانه بسیار واجد اهمیت خواهد بود.
متن کامل [PDF 1251 kb]   (2083 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1384/1/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق