این پژوهش یک مطالعه مقطعی (توصیفی تحلیلی) است. هدف از این بررسی تعیین میزان آگاهی و چگونگی عملکرد دختران در مورد نقش، منابع غذایی، عوامل موثر بر جذب و نیز علل و علایم کمبود آهن در دبیرستانهای منطقه 6 شهر تهران بود. با استفاده از نمونه گیری تصادفی، 6 دبیرستان دولتی و 4 دبیرستان غیر انتفاعی انتخاب شدند. تعداد دانش آموزان مورد بررسی به تفکیک نوع دبیرستان دولتی و غیرانتفاعی بهترتیب 380 و 120 نفر بودند.
دادههای این پژوهش توسط پرسشنامه خود اجرا جمعآوری گردید. در این بررسی مشخص شد که میزان آگاهی در دختران نوجوان در مورد نقش منابع غذایی، عوامل موثر بر جذب و همچنین علل و علایم کمبود آهن پایین است. بین میزان آگاهی با مقطع تحصیلی، رشته تحصیلی، معدل سال قبل و شغل پدر ارتباط معنیداری یافت شد (تمام موارد (P<0.05. همچنین، مشخص گردید که عملکرد دختران دانش آموز در این زمینه مطلوب است. بین امتیاز عملکرد و معدل سال قبل و رشته تحصیلی نیز ارتباط معنیدار وجود داشت (هر دو مورد (p<0.05.
رفتارهای تغذیهای نامطلوب مانند مصرف ماست، دوغ، نوشابه و چای همراه با غذا یا با فاصله کمی از آن در 65-17 درصد دانش آموزان وجود داشت.
در مجموع نتایج بهدست آمده نشان میدهد که میزان آگاهی دختران دبیرستانهای منطقه 6 تهران در مورد آهن غذایی پایین است و رفتارهای تغذیهای نامطلوب در درصد زیادی از آنان وجود دارد.
نوع مطالعه:
توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1384/7/23