وضعیت آموزش تغذیه و عوامل مؤثر بر آن از دیدگاه مادران و کودکان دبستانی تهران: یک مطالعه کیفی - پایش
جمعه 10 فروردین 1403
OPEN ACCESS
دوره 5، شماره 3 - ( تابستان 1385 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdollahi M., Abtahi M., Amini M., Dadkhab M., Zoghi T., bslami M., et al . Nutrition education: as perceived by school children and their mothers. Payesh 2006; 5 (3)
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-741-fa.html
مرتضی عبداللهی ، میترا ابتهی ، مریم امینی ، منیره دادخواه ، تلما ذوقی ، مریم اسلامی ، و همکاران.. وضعیت آموزش تغذیه و عوامل مؤثر بر آن از دیدگاه مادران و کودکان دبستانی تهران: یک مطالعه کیفی. پایش. 1385; 5 (3)

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-741-fa.html


چکیده:   (5580 مشاهده)
این پژوهش کیفی با هدف شناخت وضعیت فعلی آموزش تغذیه، منابع و موضوعات آموزش تغذیه و نحوه آموزش مطلوب از دیدگاه کودکان و مادران آنها انجام شده است. اطلاعات اولیه به روش بحث گروهی متمرکز از 128 دختر و پسر 6 تا 11 ساله و 32 مادر، در دو منطقه (1 و 6) تهران جمع آوری شد. اهداف پژوهش بر اساس 2 راهنمای سؤالات گروه‌های هدف (مادران و کودکان) طراحی شد. کل تحقیق شامل 20 بحث گروهی (16 بحث برای کودکان و 4 بحث برای مادران) بود. همه کودکان آگاهی‌های تغذیه‌ای را از خانواده و تلویزیون کسب کرده بودند و اکثر کودکان دوست داشتند مطالب آموزشی را از پدر، مادر و سایر افراد خانواده یاد بگیرند. همچنین بهترین مکان‌های آموزش تغذیه از نظر کودکان، مدرسه، خانه و مطب پزشک بود و اکثر آنها مؤثرترین روش آموزش را به‌صورت نمایش، قصه و مطالعه مستقیم می‌دانستند. از دیدگاه مادران افرادی که برای آموزش کودکان مناسب هستند به‌ترتیب معلم، مربی بهداشت، پدر و مادر و همسالان بوده و مدرسه به عنوان مؤثرترین مکان برای آموزش محسوب می‌شود. یافته‌های این پژوهش نشان داد که کودکان نیاز بیشتری برای آموختن مطالب تغذیه‌ای دارند. آنها نیاز دارند تا بیش از آنچه تاکنون آموخته‌اند، بیاموزند. به همین جهت تهیه و تدوین برنامه‌های آموزش تغذیه هدفمند و طولانی مدت از طریق تلویزیون و سایر رسانه‌های تأثیر گذار با مشورت کارشناسان مربوطه اعم از کارشناسان تغذیه و آموزش بهداشت ضروریست.
واژه‌های کلیدی: آموزش تغذیه، مادران و کودکان
متن کامل [PDF 200 kb]   (3284 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1385/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق