الحاق برنامه آموزش بهداشت جنسی در خدمات مراکز بهداشتی ـ درمانی شهر تهران - پایش
سه شنبه 28 فروردین 1403
OPEN ACCESS
دوره 6، شماره 3 - ( تابستان 1386 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rafaie Shirpak Kh, Eftekhar H, Mohammad K, Chinichian M, Ramczankhani A, Fotohi A et al . Incorporation of a sex education program in health care centers in Tehran, Iran. Payesh 2007; 6 (3)
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-703-fa.html
خسرو رفائی شیرپاک ، حسن افتخار اردبیلی ، کاظم محمد ، مریم چینی چیان ، علی رمضانخانی ، اکبر فتوحی و همکاران.. الحاق برنامه آموزش بهداشت جنسی در خدمات مراکز بهداشتی ـ درمانی شهر تهران. پایش. 1386; 6 (3)

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-703-fa.html


چکیده:   (5776 مشاهده)
تعداد 160 زن در سن باروری استفاده کننده از خدمات تنظیم خانواده از 14 مرکز بهداشتی ـ درمانی شهر تهران به طور تصادفی در این مطالعه که یک مطالعه مداخله‌ای شاهد دار با هدف تدوین و ارزیابی برنامه آموزشی بهداشت جنسی است شرکت داده شدند.
نیاز سنجی اولیه از نیازهای بهداشت جنسی و همچنین تدوین متن مناسب و تهیه پرسشنامه تحقیق برای چنین آموزش‌هایی با انجام یک مطالعه کیفی به روش بحث گروهی متمرکز انجام شد. مداخله آموزشی انجام شده شامل کارگاه سه روزه برای تعلیم کارکنان مراکز یاد شده به عنوان آموزش دهندگان و ارائه کنندگان اصلی خدمت بود.
مداخله آموزشی برای گروه هدف مطالعه توسط همین کارکنان به صورت سه کلاس یک ساعته در سه هفته متوالی به انجام رسید. پرسشنامه تحقیق قبل و 6 هفته بعد از اتمام مداخله آموزشی توسط شرکت کنندگان در مطالعه تکمیل شد. تحلیل داده‌ها هیچ تفاوت معنی‌داری را بین خصوصیات جمعیت شناختی گروه هدف با جمعیت شهر تهران نشان نداد.
این برنامه توانست تغییر معنی‌داری را از نظر آماری در میزان آگاهی (میانه نمره آگاهی از 02/7 به 52/13 در گروه مورد مداخله و از 38/6 به 9/6 در گروه شاهد تغییر یافت) و نگرش (میانگین نمره نگرش از 35/88 در گروه مورد مداخله به 98/98 افزایش و در گروه شاهد از 80/89 به 76/88 کاهش یافت) به وجود آورد. همچنین در قصد برای تغییر رفتار و نیز در برخی رفتارهای مورد مطالعه نیز تغییرات معنی‌داری به وجود آمد. این مطالعه نشان داد که با در نظر گرفتن حساسیت‌های فرهنگی و دینی و نیز با شناخت نظام بهداشتی و توجه به محدودیت‌های قانونی و اجرائی می‌توان برنامه‌ای مؤثر برای ارتقاء آموزش بهداشت جنسی طراحی و به اجرا درآورد.
متن کامل [PDF 258 kb]   (3174 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1386/3/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق