چکیده: (5655 مشاهده)
نقش تغذیه در ایجاد و توسعه بیماریهای غیرواگیر مانند بیماریهای قلب و عروق و سرطانها غیر قابل انکار است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر تعداد وعدههای غذایی بر کاهش عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر است.
افراد مورد مطالعه 592 نفر (275 مرد و 317 زن) با سن 50-19 سال بودند که به صورت تصادفی از طرح قند و لیپید تهران انتخاب شدند. الگوی مصرف از طریق تکمیل پرسشنامه دو روز یادآمد غذایی گرفته شد و افراد براساس تعداد وعدههای غذایی در چهار گروه مختلف قرار گرفتند. گروه اول کمتر از 6 وعده در روز، دوم 7-6 وعده، سوم 9-8 وعده و چهارم بیش از 9 وعده در روز. اندازهگیریهای تنسنجی و فشار خون براساس پروتکلهای استاندارد صورت گرفت.
نسبت شانس ابتلا به عوامل خطر بیماریهای قلبی نسبت به گروه چهارم با استفاده از رگرسیون لجستیک بررسی شد. تعداد افراد در گروه اول، دوم، سوم و چهارم به ترتیب 190، 135، 185 و 82 نفر بود. شانس ابتلا به هیپرکلسترولمی، هیپرتریگلیسریدمی، LDL بالا در کسانی که تعداد وعدههای بیشتری دریافت کرده بودند، کمتر بود که به ترتیب در گروههای اول، دوم، سوم نسبت به چهارم هیپرکلسترولمی عبارتند از:
(OR=9.14(%95CI=2.14-36.77 و (OR=3.93(%95CI=2.15-13.55 و (OR=1.18(%95CI=1.09-9.41 و هیپرتریگلیسریدمی
(OR=3.64(%95CI=1.98-4.30 و (OR=2.67(%95CI=1.80-3.46 و (OR=2.44(%95CI=1.44-2.98 و LDL بالا برای گروه اول و دوم:
(OR=9.27(%95CI=5.27-16.30 و (OR=5.6(%95CI=2.79-11.55.
با کنترل انرژی دریافتی، افزایش تعداد وعدههای غذایی و کاهش حجم هر وعده میتوان خطر ابتلا به برخی عوامل خطر بیماریهای قلبی را کاهش داد.
نوع مطالعه:
توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1386/10/25