آیا افزایش تعداد وعده‌های غذایی با کاهش عوامل خطر بیماری‌های غیر‌واگیر ارتباط دارد؟ - پایش
جمعه 30 شهریور 1403
OPEN ACCESS
دوره 7، شماره 1 - ( زمستان 1386 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirmiran P, Mehrabani H.H, Azizi F. Does greater meal frequency decrease the levels of risk factors for non-communicable diseases?. Payesh 2008; 7 (1)
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-670-fa.html
پروین میرمیران ، حمیرا مهربانی ، فریدون عزیزی . آیا افزایش تعداد وعده‌های غذایی با کاهش عوامل خطر بیماری‌های غیر‌واگیر ارتباط دارد؟. پایش. 1386; 7 (1)

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-670-fa.html


چکیده:   (5549 مشاهده)
نقش تغذیه در ایجاد و توسعه بیماری‌های غیر‌واگیر مانند بیماری‌های قلب و عروق و سرطان‌ها غیر قابل انکار است. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر تعداد وعده‌های غذایی بر کاهش عوامل خطر بیماری‌های غیر‌واگیر است.
افراد مورد مطالعه 592 نفر (275 مرد و 317 زن) با سن 50-19 سال بودند که به صورت تصادفی از طرح قند و لیپید تهران انتخاب شدند. الگوی مصرف از طریق تکمیل پرسشنامه دو روز یادآمد غذایی گرفته شد و افراد براساس تعداد وعده‌های غذایی در چهار گروه مختلف قرار گرفتند. گروه اول کمتر از 6 وعده در روز، دوم 7-6 وعده، سوم 9-8 وعده و چهارم بیش از 9 وعده در روز. اندازه‌گیری‌های تن‌سنجی و فشار خون براساس پروتکل‌های استاندارد صورت گرفت.
نسبت شانس ابتلا به عوامل خطر بیماری‌های قلبی نسبت به گروه چهارم با استفاده از رگرسیون لجستیک بررسی شد. تعداد افراد در گروه اول، دوم، سوم و چهارم به ترتیب 190، 135، 185 و 82 نفر بود. شانس ابتلا به هیپرکلسترولمی، هیپرتری‌گلیسریدمی، LDL بالا در کسانی که تعداد وعده‌های بیشتری دریافت کرده بودند، کمتر بود که به ترتیب در گروه‌های اول، دوم، سوم نسبت به چهارم هیپرکلسترولمی عبارتند از:
(OR=9.14(%95CI=2.14-36.77 و (OR=3.93(%95CI=2.15-13.55 و (OR=1.18(%95CI=1.09-9.41 و هیپرتری‌گلیسریدمی
(OR=3.64(%95CI=1.98-4.30 و (OR=2.67(%95CI=1.80-3.46 و (OR=2.44(%95CI=1.44-2.98 و LDL بالا برای گروه اول و دوم:
(OR=9.27(%95CI=5.27-16.30 و (OR=5.6(%95CI=2.79-11.55.
با کنترل انرژی دریافتی، افزایش تعداد وعده‌های غذایی و کاهش حجم هر وعده می‌توان خطر ابتلا به برخی عوامل خطر بیماری‌های قلبی را کاهش داد.
متن کامل [PDF 189 kb]   (2278 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1386/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق