سپیده امیدواری ، علی شهیدزاده ماهانی ، علی منتظری ، سید علی آذین ، فرید ابوالحسنی ، امیرمحمود حریرچی ، و همکاران.. میزان رضایت بیماران از اورژانس بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی تهران. پایش. 1387; 7 (2)
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-666-fa.html
چکیده: (7282 مشاهده)
رضايت بيماران يكي از شاخصهاي مهم كيفيت مراقبت و ارائه خدمت است. توجه به نقطهنظرات بيماران ميتواند موجب ارتقاء روندها و پيامدها و همچنين افزايش رضايت آنان گردد. مطالعه حاضر بر آن بوده است تا با استفاده از پرسشنامهاي معتبر و پايا به ارزيابي رضايت بيماران مراجعهكننده به اورژانسهاي عمومي پنج بيمارستان بزرگ دانشگاه علوم پزشكي تهران بپردازد. بيماراني وارد مطالعه شدند كه حداقل 10 ساعت از مراجعه آنها به اورژانس ميگذشت، بدون نياز به مترجم قادر به پاسخگويي به سؤالات بودند، داراي مشكلات شناختي چشمگير نبودند و از نظر حال عمومي توانايي پاسخگويي به سؤالات را داشتند. پرسشنامه مطالعه توسط پرسشگران آموزشديده در محيطي امن، بدون حضور كاركنان بيمارستان به بيماران ارائه گرديد تا در صورت تمايل در مطالعه شركت كنند. در مجموع، نقطه نظرات 153 بيمار كه واجد پرسشنامه بدون نقص بودند با استفاده از نرمافزار SPSS 13 مورد تجزيه و تحليل قرار گرفت.
يافتههاي پژوهش بيانگر آن است كه بيشترين عدم رضايت، بدون در نظر گرفتن نقطهنظرات متوسط شركتكنندگان، در مورد زيرمقياسهاي پرسشنامه (مراقبت پزشكان، مراقبت پرستاري، جنبههاي رفتاري، راحتي فيزيكي و جنبههاي اقامتي و معطل شدن) به ترتيب عبارتند از «ارائه اطلاعات از سوي پزشكان» (2/54 درصد)، «توضيح پرستاران در مورد اقدامات مختلف به بيماران» (2/73 درصد)، «رسيدگي به شكايات و اعتراضات» (6/40 درصد)، «امكانات رفاهي بيماران» (3/54 درصد) و «معطلشدن براي دريافت خدمات پاراكلينيك» (2/26 درصد). نتايج نشان دادند كه فقط 44 درصد از بيماران رضايت كلي خود را از بيمارستان، خوب يا خيليخوب گزارش كردند. مطالعه حاضر نشانگر نياز به برنامهاي جهت ارتقاء خدمات ارائهشده به بيماران مراجعهكننده به دپارتمان اورژانس و تضمين كيفيت خدمات ميباشد.
نوع مطالعه:
توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1387/1/27