بررسی مداخله‌ای درمان موضعی با عسل پس از عمل جراحی در مبتلایان به سینوس پایلونیدال - پایش
جمعه 31 فروردین 1403
OPEN ACCESS
دوره 7، شماره 4 - ( پاییز 1387 )                   جلد 7 شماره 4 صفحات 378-375 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Vasei N., Jahangiri K.. Application of honey in treatment of surgical wound of Pilonidal Sinus: a randomized clinical trial. Payesh 2008; 7 (4) :375-378
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-647-fa.html
نرگس واسعی ، کتایون جهانگیری . بررسی مداخله‌ای درمان موضعی با عسل پس از عمل جراحی در مبتلایان به سینوس پایلونیدال. پایش. 1387; 7 (4) :375-378

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-647-fa.html


چکیده:   (6169 مشاهده)
با وجود روش‌های پیشنهادی غیرجراحی در درمان بیماری پایلونیدال ‌هنوز درمان قطعی و اساسی در این بیماری‌، استفاده از یکی از روش‌های جراحی است. با توجه به مشکلات زیادی که در روش‌های مرسوم جراحی به لحاظ عود و یا دوره‌های طولانی مدت درمانی وجود دارد، از شیوه‌های مختلفی برای ضدعفونی محل پس از اعمال جراحی استفاده می‌شود. یکی از این روش‌ها استفاده از عسل در پانسمان محل زخم باز است. استفاده از عسل موضعی به عنوان ماده پوشاننده زخم، درمانی باستانی است که به اثربخشی آن در مطالعات عصر حاضر مجدداً پی برده شده است. بر این اساس مطالعه حاضر با هدف بررسی مداخله‌ای تأثیر عسل بر روی میزان ترمیم محل زخم پس از عمل جراحی سینوس پایلونیدال انجام گرفت.
مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی بود و بر روی 24 بیمار مبتلا به سینوس پایلونیدال پس از انجام عمل جراحی صورت گرفت.
یافته‌های حاصل از مقایسه نتایج پانسمان محل زخم در گروه مداخله (12=n) و کنترل (12=n) نشان داد که محل زخم در بیمارانی که پانسمان با عسل برای آنها انجام شده بود، کاملاً تمیز و بدون بو و فاقد ترشح چرکی و کشت زخم در همه آنها نیز منفی بود. حال آن که در همه افراد گروه کنترل که از پانسمان مرطوب و شستشوی روزانه با آب و صابون استفاده شده بود، نتیجه کشت میکروبی محل عمل مثبت بود و در 3 مورد نیز ترشحات محل زخم کاملاً بد بو و سفیدرنگ بود. دو هفته پس از عمل جراحی در محل زخم همه افراد گروه مداخله، بافت جوانه‌ای تازه به طور یکنواخت در سراسر محل زخم مشاهده می‌شد، اما تقریباً در همه موارد در گروه کنترل بافت گرانوله به صورت جزیره‌ای متراکم در محل تشکیل شده بود و برای تشکیل بافت گرانوله قرمز و یکنواخت به دبریدمان روزانه محل عمل با گاز خشک نیاز بود. از نظر طول مدت ترمیم و بسته شدن کامل دیفکت پوستی در هر دو گروه مداخله و کنترل، تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد. در کل می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از عسل به عنوان یک آنتی سپتیک موضعی مناسب و کم عارضه در پانسمان زخم و محل انسیزیون جراحی می‌تواند به درمان‌های رایج افزوده گردد.
متن کامل [PDF 190 kb]   (14787 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1387/7/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق