تأثیر آموزش یائسگی به همسران بر حمایت اجتماعی درک شده توسط زنان یائسه - پایش
پنجشنبه 28 تیر 1403
OPEN ACCESS
دوره 8، شماره 4 - ( پاییز 1388 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 348-343 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ali Delshad Noghabi, Narjes Bahri Binabaj, Fatemeh Hadizadeh Talasaz. The effect of menopausal instruction for husbands on perceived social support by perimenopausal women. Payesh 2009; 8 (4) :343-348
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-596-fa.html
علی دلشاد نوقابی ، نرجس بحری بیناباج ، فاطمه هادی زاده طلاساز . تأثیر آموزش یائسگی به همسران بر حمایت اجتماعی درک شده توسط زنان یائسه. پایش. 1388; 8 (4) :343-348

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-596-fa.html


چکیده:   (6396 مشاهده)
يائسگي امري اجتناب ناپذير و يكي از بحران‌هاي تكاملي مهم در زندگي هر زن است. همسر، مهم‌ترين و نزديك‌ترين فردي است كه مي‌تواند در درك و حمايت از زن يائسه دخيل باشد. با توجه به همين واقعيت، پژوهش حاضر با هدف تعيين تأثير آموزش يائسگي به همسران بر حمايت اجتماعي درك شده توسط زنان واقع در حوالي يائسگي انجام شده است.
در اين كارآزمايي باليني، 102 زن 60-45 ساله واجد مشخصات واحد پژوهش در شهر گناباد انتخاب شدند و به طور تصادفي در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. در ابتدا، پرسشنامه‌هاي مشخصات فردي و مقياس حمايت اجتماعي كاسيدي را زنان دو گروه و پرسشنامه سنجش آگاهي را همسران آنها تكميل كردند. سپس همسران زنان گروه آزمون در جلسات آموزش چهره به چهره درباره يائسگي شركت نمودند و كتابچه‌اي آموزشي نيز در اختيار آنها قرار گرفت. يك ماه پس از آموزش مجدداً پرسشنامه مقياس حمايت اجتماعي را زنان دو گروه و پرسشنامه سنجش آگاهي را همسران آنها تكميل كردند. اطلاعات به دست آمده با استفاده از آزمون‌هاي كاي مربعي، تي دانشجويي و تي زوج شده در سطح اطمينان 95% مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند.
ميانگين نمره آگاهي همسران در گروه آزمون، پس از آموزش، نسبت به قبل از آن افزايش داشته (40/10 در مقابل 35/7) و براساس آزمون آماري تي زوج شده، اختلاف معني‌داري بين آن دو وجود داشته است(001/0>P).
همچنين ميانگين نمره حمايت اجتماعي درك شده توسط زنان در گروه آزمون، پس از آموزش، نسبت به قبل از آن افزايش داشته (95/10 در مقابل 62/8) و بر اساس آزمون آماري تي دانشجويي، اختلاف معني‌داري بين دو گروه آزمون و شاهد وجود داشته است(006/0=P) .
آموزش يائسگي به شوهران به مثابه مهم‌ترين منبع حمايت اجتماعي زنان، مي‌تواند بر درك حمايت اجتماعي توسط زنان تأثير داشته باشد. از آنجا كه رضايت‌مندي از حمايت اجتماعي نقش بسزايي در پيشگيري از افسردگي دارد، پيشنهاد مي‌گردد كه برنامه‌هاي آموزشي مدون در زمينه يائسگي و حمايت از زنان يائسه براي همسران آنها طرح‌ريزي گردد.
شماره ثبت كارآزمايي باليني: irct138712211757n1
واژه‌های کلیدی: آموزش، یائسگی، حمایت اجتماعی
متن کامل [PDF 212 kb]   (2755 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1388/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق