علل تأخیر در مراجعه به بیمارستان در بیماران دچار انفارکتوس قلبی - پایش
جمعه 2 آذر 1403
OPEN ACCESS
دوره 9، شماره 4 - ( پاییز 1389 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 434-425 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Maryam Daneshvar Fard, Mojgan Karbakhsh, Farnoosh Larti. Pre-hospital delay among patients with acute myocardial infarction. Payesh 2010; 9 (4) :425-434
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-557-fa.html
مریم دانشور فرد ، مژگان کاربخش ، فرنوش لارتی . علل تأخیر در مراجعه به بیمارستان در بیماران دچار انفارکتوس قلبی. پایش. 1389; 9 (4) :425-434

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-557-fa.html


چکیده:   (5534 مشاهده)
تشخیص و درمان به موقع بیماران مبتلا به حمله حاد قلبی به طرز چشمگیری پیش آگهی آنان را بهبود می‌بخشد. این مطالعه با هدف برآورد نسبت بیماران دارای تأخیر از هنگام وقوع علایم تا مراجعه به بیمارستان انجام شد و عوامل مرتبط با تأخیر نیز مورد بررسی قرار گرفت.
در این مطالعه 95 بیمار که با تشخیص انفارکتوس حاد میوکارد بستری شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات مورد بررسی بیماران شامل علایم حمله در آنان، زمان مراجعه به بیمارستان پس از آغاز علایم و علت تأخیر در مراجعه در صورت رسیدن به بیمارستان پس از 3 ساعت از وقوع علایم پس از اخذ رضایت آنان در پرسشنامه‌های مربوطه درج گردید و تجزیه و تحلیل آماری توسط نرم‌افزار SPSS 16 انجام شد. مردان 76.8 درصد از بیماران مورد مطالعه را تشکیل می‌دادند. میانگین سنی افراد 1.1 ± 60.4 سال بود. نیمی از بیماران بعد از گذشت 9 ساعت از شروع علایم به بیمارستان مراجعه کرده بودند و تأخیر بیش از 3 ساعت در 70 درصد از بیماران مشاهده شد. عوامل خطر برای تأخیر در مراجعه به بیمارستان عبارت بودند از فقدان تعریق به عنوان یکی از علایم بیماری، وقوع علایم در نیمه شب تا صبح زود، فقدان سابقه قبلی از بیماری قلبی، مراجعه به پزشک عمومی، شروع تدریجی علایم و سطح تحصیلات پایین که همگی دارای اثر مستقل و معنی‌داری در تحلیل چند متغیره با روش رگرسیون لجستیک بودند..
به عنوان یک نتیجه گیری کلی می‌توان گفت آموزش عمومی و سعی در شناساندن بهتر بیماری و علایم آن خصوصاً به افراد در معرض خطر و افرادی که از سطح تحصیلات پایین‌تری برخوردار هستند به شناخت بهتر نشانه‌ها و کاهش زمان مراجعه منجر خواهد شد.
واژه‌های کلیدی: تأخیر، انفارکتوس قلبی، بیمارستان
متن کامل [PDF 164 kb]   (2332 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1389/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق