چکیده: (5534 مشاهده)
تشخیص و درمان به موقع بیماران مبتلا به حمله حاد قلبی به طرز چشمگیری پیش آگهی آنان را بهبود میبخشد. این مطالعه با هدف برآورد نسبت بیماران دارای تأخیر از هنگام وقوع علایم تا مراجعه به بیمارستان انجام شد و عوامل مرتبط با تأخیر نیز مورد بررسی قرار گرفت.
در این مطالعه 95 بیمار که با تشخیص انفارکتوس حاد میوکارد بستری شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. اطلاعات مورد بررسی بیماران شامل علایم حمله در آنان، زمان مراجعه به بیمارستان پس از آغاز علایم و علت تأخیر در مراجعه در صورت رسیدن به بیمارستان پس از 3 ساعت از وقوع علایم پس از اخذ رضایت آنان در پرسشنامههای مربوطه درج گردید و تجزیه و تحلیل آماری توسط نرمافزار SPSS 16 انجام شد. مردان 76.8 درصد از بیماران مورد مطالعه را تشکیل میدادند. میانگین سنی افراد 1.1 ± 60.4 سال بود. نیمی از بیماران بعد از گذشت 9 ساعت از شروع علایم به بیمارستان مراجعه کرده بودند و تأخیر بیش از 3 ساعت در 70 درصد از بیماران مشاهده شد. عوامل خطر برای تأخیر در مراجعه به بیمارستان عبارت بودند از فقدان تعریق به عنوان یکی از علایم بیماری، وقوع علایم در نیمه شب تا صبح زود، فقدان سابقه قبلی از بیماری قلبی، مراجعه به پزشک عمومی، شروع تدریجی علایم و سطح تحصیلات پایین که همگی دارای اثر مستقل و معنیداری در تحلیل چند متغیره با روش رگرسیون لجستیک بودند..
به عنوان یک نتیجه گیری کلی میتوان گفت آموزش عمومی و سعی در شناساندن بهتر بیماری و علایم آن خصوصاً به افراد در معرض خطر و افرادی که از سطح تحصیلات پایینتری برخوردار هستند به شناخت بهتر نشانهها و کاهش زمان مراجعه منجر خواهد شد.
نوع مطالعه:
توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1389/7/23