فاطمه زریئی گاوگانی ، ابوالقاسم پور رضا ، مصطفی حسینی ، فیضالله اکبری . دیدگاه مدیران ارشد بیمارستانهای خصوصی شهر تهران در مورد مشکلات بیمارستانهای خصوصی. پایش. 1389; 10 (1) :73-81
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-542-fa.html
چکیده: (6664 مشاهده)
امروزه نقش بخش خصوصی در سازماندهی زیرساخت بهداشتی ـ درمانی کشور بسیار چشمگیر و با اهمیت تلقی میشود و درحقیقت بخش خصوصی جزئی از سرمایه ملّی کشور بوده و استفاده درست از امکانات و خدمات آن میتواند تنگناهای مربوط به سرمایه گذاری دولتی را تا حد قابل ملاحظهای تعدیل نماید.
در این پژوهش سعی شده است عمده مشکلات بیمارستانهای خصوصی در ارتباط با سازمانها و نهادهای مهمی که در فعالیت آنها تأثیرگذار هستند از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت کار و امور اجتماعی، سازمان تأمین اجتماعی، سازمان نظام پزشکی، سازمان پزشکی قانونی، مرکز اورژانس و سازمانهای بیمه، حول 8 محور (خدمات اورژانسی، ارزشیابی و اعتباربخشی بیمارستانها، جذب واستخدام نیرو، رسیدگی به شکایات بیماران، توسعه فیزیکی بیمارستان، خرید تکنولوژی وتجهیزات، تعرفههای بیمارستانی و پرداختهای بیمه) مورد شناسایی و بررسی قرارگیرد. این پژوهش یک مطالعه توصیفی، تحلیلی و کاربردی است که به روش مقطعی در20 بیمارستان خصوصی عمومی شهرتهران که به روش نمونه گیری طبقهای تصادفی انتخاب شدند، انجام گردیده است. جهت جمعآوری اطلاعات مورد نیاز از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. پرسشنامهها توسط مدیران ارشد بیمارستانهای خصوصی یعنی مدیرعامل، مدیر بیمارستان، مسئول فنی و مترون تکمیل شده است. برای تجزیه و تحلیل دادهها نرم افزار SPSS نسخه 5/11 و آزمونهای آماری کروسکال والیس و کای دو مورد استفاده قرار گرفته است.
یافتههای پژوهش نشان داد که بیشتر مشکلات بیمارستانهای خصوصی، مشکلات ساختاری هستند و ریشه در متمرکز، بروکراتیک، سلسله مراتبی و قدرت محور بودن نظام سلامت دارند. مدیران ارشد بیمارستانهای خصوصی در مورد اکثر مشکلات بررسی شده، دیدگاه همگون داشتند. سازمانهای بیمه، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت کار و امور اجتماعی، به ترتیب مهمترین سازمانهایی بودند که بیمارستانهای خصوصی با آنها دچار مشکل هستند. در مقابل، سازمان تأمین اجتماعی و مرکز اورژانس دو سازمانی بودند که هیچ یک از مشکلات مورد بررسی در ارتباط با آنها برای بیمارستانهای خصوصی تأیید نگردید.
نوع مطالعه:
توصیفی |
پذیرش: 1397/9/7 | انتشار: 1389/10/25