چالش‌های سیاستگذاری و اجرایی سلامت زنان و راهکارهای ارتقای آن: یک رویکرد کیفی بر اساس دیدگاه صاحبنظران - پایش
چهارشنبه 19 دی 1403
OPEN ACCESS
دوره 11، شماره 1 - ( بهمن ـ اسفند 1390 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 137-127 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Batool Ahmadi, Faranak Farzadi, Masoomeh Alimohammadian. Women's health in Iran: issues and challenges. Payesh 2012; 11 (1) :127-137
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-492-fa.html
بتول احمدی ، فرانک فرزدی ، معصومه علی محمدیان . چالش‌های سیاستگذاری و اجرایی سلامت زنان و راهکارهای ارتقای آن: یک رویکرد کیفی بر اساس دیدگاه صاحبنظران. پایش. 1390; 11 (1) :127-137

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-492-fa.html


چکیده:   (7354 مشاهده)
در راستای توسعه سياست‌ها و برنامه‌های سلامت زنان در کشور، شناخت خلأها و رفع نيازهای موجود علمی تحقيقاتی و موانع بکارگيری دستاوردها در طراحی بهينه برنامه‌ها و ارائه خدمات متناسب با نياز و مبتنی بر شواهد علمی يک ضرورت است. در اين مقاله اهم موضوع‌ها و چالش‌های سياستگذاری، برنامه ريزی و اجرايی سلامت زنان در ايران و راهکارهای لازم بر اساس نظرات صاحبنظران علمی و سياستگذاری و مسئولان اجرايي ذي‌ربط ارائه می‌گردد.
در اين مطالعه کيفی از روش بحث گروهی متمرکز با صاحبنظران علمی، اجرايی، و سياستگذاران از بخش‌های مختلف استفاده شده است. داده‌های بحث در چهار گروه کاری و طی دو نشست جمع آوری، سپس کدگذاری و تحليل گرديد.
اهم موضوعات در حيطه سلامت جسمي شامل سوء تغذيه و شيوع بالای بيماري‌های مزمن مانند اختلالات حرکتی و پوکی استخوان، در حيطه سلامت باروري، عدم آموزش و استفاده مناسب از روش‌های پيشگيری از بارداری، در حيطه سلامت روان، شيوع بالای اختلالات روانی و از عوامل اجتماعي مؤثر بر سلامت، تعارضات ناشی از گذر شيوه زندگی سنتی به مدرن بودند. چالش‌های مهم شامل فقدان تحقيقات بين رشته‌ای و چند تخصصی، فقدان نظام اطلاعات منسجم و امکان دسترسی به آمار و داده‌های پژوهشی معتبر، ضعف تحليل و کاربردی نبودن نتايج تحقيقات، نبود ارتباط مناسب بين محققان با مسئولان برنامه‌های سلامت زنان، بودجه ناکافی و عدم نيازسنجی در سطوح مختلف بودند. راهکارهای کلی شامل شناسايی شکاف اطلاعاتی و حمايت از اولويت‌های پژوهشی، ايجاد نظام مناسب ثبت اطلاعات علمی، ايجاد ارتباط و شبکه متاسب جهت استفاده بهينه از دستاوردهای تحقيقاتی در سياستگذاری و برنامه ريزی‌های سلامت زنان بود.
مهم‌ترين پيشنهاد توصيه به تعامل مفيد ساختارهای دولتی و برنامه ريزی پژوهش‌های سلامت زنان در وزارت بهداشت با جامعه علمی پزشکی و ديگر سازمان‌های موثر بر سلامت زنان است. يافته‌ها و پيشنهادات اين مطالعه می‌تواند به عنوان يک راهنما برای مديران و سياستگذاران در جهت اولويت بندی مسائل و برای محققان و صاحبنظران در شناسايی محورها و عناوين تحقيقاتی و تأمين داده‌های مورد نياز در ارتقای سلامت زنان ايران به کار رود.
واژه‌های کلیدی: سلامت زنان، چالش‌ها، سیاستگذاری
متن کامل [PDF 145 kb]   (5979 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1387/11/8 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1390/9/10 | انتشار: 1390/10/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق