دانش نگرش و عملکرد نانوایان درباره استفاده از جوش‌شیرین در نان - پایش
شنبه 1 اردیبهشت 1403
OPEN ACCESS
دوره 11، شماره 2 - ( فروردین ـ اردیبهشت 1391 )                   جلد 11 شماره 2 صفحات 283-279 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hadi Rahimzadeh, Morteza Mansourian, Mehdi Kargar, Mostafa Qorbani, Somayeh Bayrami. Knowledge, attitude and practice of bakeries of Gorgan about the use of Sodium Bicarbonate in bread. Payesh 2012; 11 (2) :279-283
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-477-fa.html
هادی رحیم‌زاده برزکی ، مرتضی منصوریان ، مهدی کارگر ، مصطفی قربانی ، سمیه بیرامی . دانش، نگرش و عملکرد نانوایان درباره استفاده از جوش‌شیرین در نان. پایش. 1391; 11 (2) :279-283

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-477-fa.html


چکیده:   (5671 مشاهده)
استفاده از جوش شيرين در نان باعث افزايش ضايعات نان و خنثي شدن اسيدکلريدريک معده و اختلال در عمل هضم و جذب مواد مغذي مي‌شود. لذا اين تحقيق با هدف بررسي دانش، نگرش و عملکرد نانوايي‌هاي شهر گرگان درباره استفاده از جوش‌شيرين در نان انجام شد. اين پژوهش يک مطالعه مقطعي (توصيفي تحليلي) بود که تعداد 100 نانوايي از بين 208 نانوايي شهر گرگان در آن به روش نمونه‌گيري تصادفي ساده انتخاب شده و مورد بررسي قرار گرفتند. ابزارجمع آوري داده‌ها در بخش آگاهي و نگرش پرسشنامه و در بخش عملكرد آزمايش شيميايي و الكتروشيميايي براي تعيين قليائيت و PH نان بود. سنجش آگاهي و نگرش پرسشنامه‌ها به‌وسيله نانوايان تکميل شد و براي سنجش عملکرد نانوايي‌ها نمونه‌هاي نان از پخت اول روز نانوايي‌ها برداشت شده و آزمايشات لازم در آزمايشگاه شيمي آب و فاضلاب دانشکده پيراپزشكي طبق روش شماره 2320 روش استاندارد انجام شد. داده‌ها با نرم افزار SPSS و آزمون كاي‌دو تحليل شد و P-value کمتر از 0.05 به عنوان معني‌دار در نظر گرفته شد. 41 درصد نانوايي‌ها از جوش‌شيرين استفاده مي‌کردند که در اين ميان 88/9 درصد از نانوايي‌هاي لواش و 23/9 درصد از نانوايي‌هاي بربري بودند که اين اختلاف از نظر آماري معني‌دار بود (P<0.001). آگاهي 28 درصد از كاركنان نانوايي‌ها درباره خطرات استفاده از جوش‌شيرين در نان خوب،62 درصد متوسط و10 درصد ضعيف بود. 29درصد نانوايان از نگرش ضعيف،43 درصد مناسب و 28 درصد از نگرش خوب برخوردار بودند. بين ميزان آگاهي و استفاده از جوش‌شيرين در نان رابطه معني‌داري وجود نداشت ولي بين نوع نان و نگرش کارکنان رابطه معني‌داري(P<0.001). وجود داشت؛ به‌ طوري که کارکنان نانوايي‌هاي بربري نگرش بهتري داشتند. باتوجه به نتايج اين تحقيق ارايه آموزش‌هاي مستمر در زمينه خطرات استفاده از جوش شيرين درنان لازم به نظر مي‌رسد. باتوجه به عملكرد ضعيف نانوايي‌هاي لواش علاوه برآموزش، مسئولين امر بايد نظارت بيشتري بر كار اين گروه از نانواها انجام دهند.
واژه‌های کلیدی: دانش، نگرش، عملکرد، نان، جوش‌شیرین
متن کامل [PDF 96 kb]   (3203 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1389/4/27 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1389/10/27 | انتشار: 1390/12/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق