Gholamraza Vaghari, Abbas Ali Keshtkar, Ladan Shomali, Hamideh Aslani, Habibeh Moradian, Shima Kazemi. The status of breakfast consumption among primary school children in the north of Iran. Payesh 2012; 11 (3) :327-336
URL:
http://payeshjournal.ir/article-1-455-fa.html
چکیده: (6141 مشاهده)
صبحانه به عنوان مهمترين وعده غذايي روزانه شناخته شد. نقش بسزايي در رشد و ارتقاي آموزشي دانشآموزان دارد. اين مطالعه بهمنظور بررسي وضعيت مصرف صبحانه و برخي عوامل مرتبط با آن در بين دانشآموزان مقطع ابتدايي استان گلستان در سال 1388 به اجرا در آمد. مطالعه از نوع توصيفي ـ مقطعي بود که بر روي 7426 دانش آموز (3786 = پسر و3640 = دختر) که از 112 مدرسه در مناطق شهري و روستايي به اجرا در آمد. دادهها به کمک پرسشنامه جمعآوري گرديد.
نتايج نشان داد 91/7 درصد دانشآموزان (پسر=93/3 درصد و دختر=90/1) درصد قبل از رفتن به مدرسه صبحانه مصرف ميکردند. ميزان مصرف صبحانه به اندازه 8/7 درصد در مدارس دولتي بيشتر از مدارس غير انتفاعي بود. ميزان مصرف صبحانه در قوميت ترکمن (94/0 درصد) به طور معنيداري بيشتر از گروههاي قوميت فارس (90/4 درصد) و سيستاني (96/6 درصد) بود (0/001=P). اختلاف آماري معنيداري بين دو جنسيت و دو نوع مدرسه از نظر ميزان مصرف صبحانه مشاهده شد (0/001=P). از مهمترين علل عدم مصرف صبحانه بياشتهائي (70/1 درصد)، مواد غذايي غير دلخواه (11/8 درصد)، بيتوجهي مادر (5/2 درصد) و عوامل ديگر (13 درصد) بود. به ازاي هر يازده کودک، يک کودک بدون مصرف صبحانه به مدرسه ميرود و عوامل اجتماعي ـ اقتصادي بر آن مؤثر است. با توجه به نقش مصرف صبحانه در ارتقاء آموزشي دانشآموزان، توصيه ميشود اقدامات مناسبي براي برطرف کردن موانع مصرف صبحانه برداشته شود.
نوع مطالعه:
توصیفی |
پذیرش: 1389/7/27 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1390/10/3 | انتشار: 1391/2/26