وضعیت تغذیه مادران شیرده به تفکیک گروه‌های غذایی و عوامل مرتبط با آن - پایش
پنجشنبه 6 اردیبهشت 1403
OPEN ACCESS
دوره 11، شماره 5 - ( مهر ـ آبان 1391 )                   جلد 11 شماره 5 صفحات 660-651 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zahra Abedini, Hoda Ahmadi Tehran, Saeideh Heidari. Dietary intake of lactating women based on food groups and related factors. Payesh 2012; 11 (5) :651-660
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-423-fa.html
زهرا عابدینی ، هدی احمری طهران ، سعیده حیدری . وضعیت تغذیه مادران شیرده به تفکیک گروه‌های غذایی و عوامل مرتبط با آن. پایش. 1391; 11 (5) :651-660

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-423-fa.html


چکیده:   (5368 مشاهده)
شيردهي از مراحل مهم زندگي مادران بوده و با افزايش نيازهاي تغذيه‌اي آنان همراه است. دريافت كافي مواد غذايي مورد نياز در سلامت مادر و كودك نقش عمده‌اي دارد. هدف از اين پژوهش تعيين وضعيت تغذيه مادران شيرده و عوامل مرتبط با آن بوده است.در اين مطالعه توصيفي 1112 مادر شيرده از مراكز بهداشتي ـ درماني قم انتخاب شدند. گردآوري داده‌ها با استفاده از پرسشنامه يادآمد خوراك 24 ساعته انجام شد. ميزان مصرف مواد غذايي بر حسب واحد براي گروه‌هاي غذايي شير و لبنيات ـ نان و غلات ـ ميوه‌ها و سبزيجات ـ گوشت و حبوبات و تخم مرغ و مغزها تعيين شد. كفايت دريافت گروه‌هاي غذايي با استفاده از شاخص 100 ´ (تعداد واحد مصرف شده ¸ تعداد واحد توصيه شده) محاسبه گرديد. ميزان مصرف گروه‌هاي غذايي با مقادير توصيه شده در هرم غذايي مقايسه شد.در بيشتر مادران شيرده مصرف همه گروه‌هاي غذايي به جز گروه ميوه و سبزيجات كمتر از ميزان سفارش شده بود. بين شغل و دريافت نان و غلات (0.05>P)، شير و لبنيات (0.05>P) و قند و چربي اضافي (0.05>P)رابطه معني‌دار وجود داشت. ارتباط بين سطح تحصيلات مادران با مصرف گوشت و حبوبات (0.05>P)، شير و لبنيات (0.05>P) و قند و چربي (0.05>P) نيز معني‌دار بود. بر اساس يافته‌ها آموزش مادران شيرده به ويژه در گروه خانه دار و بي سواد و داراي کودک زير 3 سال توصيه مي‌شود.
واژه‌های کلیدی: شیردهی، تغذیه، گروه غذایی
متن کامل [PDF 138 kb]   (2097 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1389/9/27 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1391/4/12 | انتشار: 1391/6/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق