چکیده: (5741 مشاهده)
اين مطالعه تحليلي آينده نگر با هدف بررسي تاثير رحم برداري از طريق شکم بر روي تصوير ذهني زنان مراجعه کننده به مراکز آموزشي ـ درماني وابسته به دانشگاههاي علوم پزشکي شهر تهران انجام شده است. زنان متأهل 35 تا 55 ساله نامزد رحم برداري از طريق شکم بر اساس معيارهاي ورود به مطالعه به صورت تصادفي از مراکز آموزشي ـ درماني وابسته به دو دانشگاه علوم پزشکي تهران و شاهد انتخاب شدند. اطلاعات از طريق تکميل مقياس اختصاصي تصوير ذهني از خويشتن (Body Image Scale-BIS)، متشکل از 7 سؤال با نمره کلي بين صفر تا 21، با وضعيت بهتر در نمره پايينتر و وضعيت بدتر در نمره بالاتر قبل از رحم برداري از طريق شكم و بازههاي زماني دو و سه ماه بعد از آن به دست آمد. جهت تحليل دادههاي حاصل از 73 بيمار از آزمون Repeated Measures و
Pair-wise comparisons از طريق نرمافزار SPSS و آمار توصيفي و استنباطي استفاده شد. نتايج نشان از اختلاف آماري معنيدار بين رحم برداري از طريق شکم و تصوير ذهني داشته و ميانگين امتياز تصوير ذهني در دو مرحله پي گيري در مقايسه با قبل از عمل کمتر شده است که نشان دهنده بهبود تصوير ذهني بوده است (0.001>P). همچنين مشخصات جمعيتي با تصوير ذهني، اختلاف آماري معنيدار ندارد.
رحم برداري از طريق شکم بر بهبود تصوير ذهني زنان در پي گيريهاي کوتاه مدت، مؤثر است. بر پايه بررسي مطالعات مختلف مرتبط با روش درماني رحم برداري و مقايسه آنها با مطالعه حاضر پيشنهاد ميگردد، مطالعاتي به صورت چند مرکزي و با بررسي عواملي نظير: بسترهاي فرهنگي، سبک زندگي، سطح اعتقادي و غيره و با پي گيريهاي طولانيتر انجام گيرد.
نوع مطالعه:
توصیفی |
پذیرش: 1389/10/21 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1391/4/25 | انتشار: 1391/6/25