چکیده: (6125 مشاهده)
ناامني غذايي به مفهوم دسترسي محدود يا نامطمئن به غذاي کافي و سالم از نظر تغذيهاي يا توانايي محدود براي دستيابي به غذا از راههاي مقبول اجتماعي است.
ناامني غذايي با پيامدهاي بالقوهاي شامل اضافه وزن و چاقي، لطمه ديدن وضعيت سلامت جسمي و ذهني و ابتلا به بيماريهاي مزمن همراه است. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسي شيوع ناامني غذايي و برخي عوامل مرتبط با آن در شهر دزفول در سال 1387 بود.
تعداد 400 خانوار مناطق مختلف دزفول در زمستان سال 1387 به طور تصادفي به روش نمونه گيري دو مرحلهاي مورد بررسي قرار گرفتند. پرسشنامههاي اطلاعات عمومي و امنيت غذايي، طي مصاحبه حضوري با مادر تکميل گرديده و تحليل شدند.
شيوع ناامني غذايي در خانوارهاي مورد بررسي برابر 37.6 درصد بود. سن پدر، سن مادر، سطح تحصيلات والدين، شغل والدين، بعد خانوار، داشتن کودک زير 18 سال در خانواده، وضعيت نمايه توده بدن و قوميت بر وضعيت ناامني غذايي تأثير داشتند (0.05>P).
شيوع نا امني غذايي در خانوارهاي شهر دزفول بالا بوده و با توجه به متغيرهاي مؤثر بر اين وضعيت، اقدامات پيشگيري کننده در اين باره ضروري به نظر ميرسد.
نوع مطالعه:
توصیفی |
پذیرش: 1389/2/19 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1391/6/26 | انتشار: 1391/8/25