راهبردهای پیشگیری از بارداری برنامه ریزی نشده در نوجوانان: یک مرور نظامند - پایش
شنبه 1 اردیبهشت 1403
OPEN ACCESS
دوره 17، شماره 4 - ( مرداد ـ شهریور 1397 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 453-443 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Neda Nik khesa, Roghayieh Nourizadeh, Saeed Dastgiri, Esmat Mehrabi. Prevention strategis of unplanned pregnancies among adolescents: A systematic review. Payesh 2018; 17 (4) :443-453
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-38-fa.html
ندا نیک خصال ، رقیه نوری زاده ، سعید دستگردی ، عصمت مهرابی . راهبردهای پیشگیری از بارداری برنامه ریزی نشده در نوجوانان: یک مرور نظامند. پایش. 1397; 17 (4) :443-453

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-38-fa.html


1- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
چکیده:   (3774 مشاهده)
مقدمه: بارداری‌های ناخواسته و مشکلات بهداشت جنسی و به دنبال آن‌ها سقط های غیر قانونی و بیماری‌های منتقل شونده جنسی ممکن است در میان زنان جوان و حتی نوجوانان نیز اتفاق بیافتد. لذا در مطالعه حاضر به روش مرور نظام مند به بررسی انواع راهبرد های بکار گرفته شده به منظور پیشگیری از بارداری ناخواسته در میان نوجوانان پرداخته شد.
مواد و روش کار: جستجوی گسترده مقالات و بررسی شواهد با استفاده از جستجوی پایگاه‌های الکترونیکی Google Scholar, Cochran Library, SID, Magiran, Web of Science, Scopus, Pubmed, از نظر وجود کارآزمایی های بالینی بین سالهای 1990 تا 2018 انجام شد. برای ارزیابی کیفیت مطالعات از ابزار کوکران ویژه مقالات کارآزمایی استفاده شد و در نهایت 15 مطالعه جهت مرور نظام مند انتخاب شدند.
یافته ها: در مجموع بر اساس یافته های گزارش شده در مرور مقالات مرتبط، مداخلات به منظور کاهش بارداری های برنامه ریزی نشده در گروه سنی نوجوانان بدین صورت طبقه بندی شدند: مداخلات صرفا متمرکز بر روش های پیشگیری از بارداری، مداخلات با توجه به تاثیر آموزش های پیشگیرانه شامل آموزش سلامت، مشاوره‌های فردی و گروهی و آموزش والدین، مداخلات چندگانه شامل ترکیبی از مداخلات با تمرکز بر ارتقای استفاده از روش های پیشگیری از بارداری و آموزش های پیشگیرانه.
بحث و نتیجه گیری: شواهد موجود در این مرور نظام‌مند بر استفاده همزمان از مداخلات آموزشی و پیشگیرانه در قالب مداخلات چندگانه در کاهش بارداری نوجوانان حمایت کرد، اما وجود بستر مناسب، زیرساخت ها و منابع برای موفقیت این مداخلات لازم است.
 
متن کامل [PDF 801 kb]   (1941 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی |
پذیرش: 1397/5/20 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1397/5/22 | انتشار: 1397/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق