مقایسه هزینه خدمات پرستاری پایه و اقلام مصرفی مشترک بخش های بستری با تعرفه آن در بیمارستان های منتخب در سال 1401 - پایش
جمعه 9 آبان 1404
OPEN ACCESS

Ethics code: IR.TUMS.NIHR.REC.1402.005

XML English Abstract Print


1- گروه علوم مدیریت و اقتصاد سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- موسسه ملی تحقیقات سلامت جمهوری اسلامی ایران، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی تهران، تهران، ایران
3- دبیرخانه شورای عالی بیمه سلامت، تهران، ایران
4- وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دفتر برنامه ریزی و سیاستگذاری بیمه های سلامت، مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، تهران، ایران
5- دانشگاه علوم پزشکی ایران، مرکز تحقیقات ارتقای سلامت، تهران، ایران
6- دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی ایران، تهران، ایران
7- گروه بیهوشی، دانشکده پزشکی، بیمارستان فوق تخصصی شهید هاشمی نژاد، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده:   (66 مشاهده)
مقدمه: بخشی از منابع مالی بیمارستان‏ ها در فرایند ارائه خدمت در بخش های بستری صرف تأمین اقلام و ملزوماتی می گردد که در نظام فعلی تعرفه ایران به عنوان تعرفه خدمات پرستاری یاد می گردد و هم اکنون معادل ۶% هزینه هتلینگ تخت های عادی (تخت روز بیمار)، ۴۲/۲ % تخت های ویژه(تخت روز بیمار) و ۱۲% درصد تخت های سوختگی (تخت روز بیمار) محاسبه می شود. مطالعه حاضر با هدف مقایسه هزینه خدمات پرستاری پایه و اقلام مصرفی مشترک بخش های بستری با تعرفه آن در بیمارستان های منتخب در سال ۱۴۰۱ انجام شده بود.
مواد و روش کار: مطالعه حاضر گذشته‏ نگر و کاربردی بود. جمع آوری اطلاعات با استفاده از فرم های طراحی شده صورت پذیرفت. با استفاده از نرم افزار اکسل سهم مجموع هزینه اقلام و خدمات پرستاری از درآمد هتلینگ محاسبه شد و در بخش‏ های ویژه با ۴/۲ درصد درآمد تخت روز(هتلینگ) و در بخش های عادی با ۶ درصد درآمد تخت روز (هتلینگ) مقایسه گردید.
یافته ها: سهم میانگین مجموع هزینه ها (اقلام مصرفی و خدمات پرستاری) از درآمد تخت روز (هتلینگ) در بیمارستان‏ های منتخب در بخش های عادی، ویژه، سوختگی به ترتیب ۲۶/۲ % ،۲۷/۶ % و ۱۵/۱ % و در صورت عدم محاسبه هزینه خدمات پرستاری، سهم هزینه اقلام مصرفی به ترتیب ۱۶/۲% ، ۱۳/۱% و ۱۱/۳% بوده است.
نتیجه گیری: با توجه به تفاوت قابل ملاحظه میانگین سهم هزینه‏ های اقلام مصرفی و خدمات پرستاری از درآمد هتلینگ بخش ها با تعرفه آن در بخش های ویژه و عادی، تعرفه هتلینگ (۶درصد و ۴/۲ درصد) نیازمند رشد بیشتری بالاخص در بخش های ویژه بود. بهینه ترین الگو در نظر گرفتن تعرفه های متفاوت برای بخش های مختلف بود.
متن کامل [PDF 1411 kb]   (32 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی | موضوع مقاله: اقتصاد سلامت
دریافت: 1403/4/9 | پذیرش: 1404/6/29 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1404/8/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق