Ethics code: IR.TUMS.SPH.REC.1401.061
1- گروه مدیریت، سیاستگذاری و اقتصاد سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده: (57 مشاهده)
مقدمه: نظارت دائمی بر کیفیت خدمات بیمارستان ا و تلاش برای ارتقای آن امری ضروری و همیشگی است. استفاده از شاخص های کلیدی عملکرد می تواند به تقویت نظارت دولت، مردم و سایر ذینفعان بر نظام سلامت و ارتقای عملکرد بیمارستان ها کمک نماید. بنابراین، هدف از انجام این مطالعه شناسایی شاخص های کلیدی عملکرد برای رتبه بندی بیمارستان های عمومی در ایران است.
مواد و روش کار: این پژوهش در چهار مرحله و به روش ترکیبی انجام شد. به منظور شناسایی شاخص ها و چارچوب های موجود از روش مرور حیطه ای استفاده شد. سپس با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته نظرات صاحبنظران درباره شاخص ها و چاچوب های مناسب رتبه بندی بیمارستان های عمومی در ایران جمع آوری و تحلیل گردید. این شاخص ها در پنل خبرگان پالایش و در نهایت شاخص ها با استفاده از تکنیک ماتریس تصمیمگیری، اولویتبندی شدند.
یافتهها: در مرحله مرور ۲۳۳ و در مرحله کیفی ۸۴ شاخص شناسایی شدند. در نهایت ۵۰ شاخص، نهایی و اولویت بندی شدند. تعداد کارکنان درمانی به ازای هر تخت، نرخ مرگومیر، رضایت بیماران، درصد رضایت کارکنان و ضریب اشغال تخت، از جمله مهم ترین شاخص های رتبه بندی بیمارستان ها تعیین شدند.
نتیجهگیری: شاخص های ساختاری، فرآیندی و پیامدی برای رتبهبندی بیمارستانهای عمومی در ایران پیشنهاد شد که میتوان از آنها برای تقویت سیستم ارزیابی بیمارستان فعلی استفاده کرد. استفاده از این شاخصها برای ارزیابی و رتبهبندی بیمارستانها احتمالاً میتواند شفافیت، افشای عمومی اطلاعات، کارایی سازمانها و در نهایت کیفیت خدمات را بهبود بخشد.
نوع مطالعه:
کیفی |
موضوع مقاله:
مدیریت خدمات بهداشتی درمانی دریافت: 1402/9/7 | پذیرش: 1404/2/20 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1404/4/10