Ethics code: IR.TUMS.FNM.REC.1400.203
Maasoumi R, Sabetghadam S, Samadi P, Nasiri M. Sensitivity, specificity and clinical cut-off point of the Persian short form version of the Female Sexual Function Index (FSFI-6). Payesh 2024; 23 (5) :771-778
URL:
http://payeshjournal.ir/article-1-2323-fa.html
1- مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران
3- گروه مامایی و سلامت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- گروه آمار زیستی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده: (749 مشاهده)
مقدمه: اگرچه محققان به بررسی ویژگی های روانسنجی نسخه کوتاه فارسی شاخص کارکرد جنسی زنان (FSFI-۶) پرداخته اند اما حساسیت و ویژگی نسخه فارسی این ابزار مورد بررسی قرار نگرفته است. پژوهش حاضر با هدف بررسی حساسیت، ویژگی و نقطه برش بالینی نسخه کوتاه فارسی FSFI-۶ انجام شد.
مواد و روش کار: مطالعه توصیفی – مقطعی حاضر روی ۱۶۵ نفر از زنان دارای اختلال کارکرد جنسی و ۱۳۱ نفر از زنان فاقد اختلال کارکرد جنسی انجام شد. ابزار مورد استفاده، کاربرگ اطلاعات جمعیت شناختی و پرسشنامه شاخص اختلال کارکرد جنسی زنان (FSFI-۱۹) بود. حساسیت و ویژگی ابزار با استفاده از منحنی راک و نقطه برش تعیین شد.
یافته ها: بر اساس نسخه کوتاه شده ابزار اصلی، یعنی گویه های ۲، ۴ ، ۷ ، ۱۱، ۱۶ و ۱۷، نقطه برش FSFI-۶، ۵/۱۸ و حساسیت و ویژگی به ترتیب ۶۱ % و ۵۲% به دست آمد. با توجه به اینکه حساسیت و ویژگی محاسبه شده ابزار با این گویه های در مقایسه با حساسیت و ویژگی گزارش شده از این ابزار در متون فاصله قابل توجه ای داشت، لذا با جایگزین کردن گویه های ۵، ۸، ۱۲ و ۱۸ به جای گویه های ۴، ۷، ۱۱ و ۱۷ تحلیل تکرار شد. بر اساس گویه های جایگزین شده، نقطه برش معادل ۵/۲۰ و حساسیت و ویژگی ابزار به میزان ۹۰% به دست آمد.
نتیجه گیری: حساسیت و ویژگی نسخه فارسی FSFI-۶ با جایگزین کردن گویه های ۵، ۸، ۱۲ و ۱۸ به جای گویه های ۴، ۷، ۱۱ و ۱۷ به میزان ۹۰% محاسبه شد. این یافته می تواند به علت تفاوت های فرهنگی-اجتماعی در درک ذهنی گویههای ابزار از سوی نمونه ها باشد. همچنین، هر یک از گویه های جایگزین شده از بین گویه های مربوط به بعد اختصاصی خود، بر اساس تجربیات بالینی و نظر تخصصی تیم تحقیق انتخاب شدند، لذا این جایگزینی خللی در کاربرد نهایی ابزار ایجاد نخواهد کرد. از اینرو، به نظر می رسد نسخه فارسی FSFI-۶ جهت بررسی تشخیص اختلال کارکرد جنسی در زنان ایرانی با گویه های ۲، ۵، ۸، ۱۲، ۱۶ و ۱۸ از حساسیت و ویژگی مطلوبی برخوردار است.
نوع مطالعه:
توصیفی |
موضوع مقاله:
سلامت باروری دریافت: 1402/8/9 | پذیرش: 1403/3/26 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1403/6/25 | انتشار: 1403/7/17