معنویت درمانی و سرطان پستان: یک مرور حیطه ای در مقالات فارسی زبان - پایش
دوشنبه 31 اردیبهشت 1403
OPEN ACCESS
دوره 22، شماره 4 - ( مرداد ـ شهریور 1402 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 432-423 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fardi D, Lotfi Kashani F. Spiritual therapy and breast cancer: a scoping review of the Persian biomedical literature. Payesh 2023; 22 (4) :423-432
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-2213-fa.html
فردی دنیز، لطفی کاشانی فرح. معنویت درمانی و سرطان پستان: یک مرور حیطه ای در مقالات فارسی زبان. پایش. 1402; 22 (4) :423-432

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-2213-fa.html


1- گروه روانشناسی سلامت، دانشکده روانشناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران
چکیده:   (1142 مشاهده)
مقدمه: سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها در زنان است که موجب پیامدهای روانشناختی در بیماران می شود. یکی از راههای مقابله با پیامدهای روانشناختی، معنویت درمانی است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف مروری بر اثربخشی معنویت درمانی در مقالات منتشر شده به زبان فارسی و همچنین مقایسه اثربخشی معنویت درمانی در مقایسه با دیگر مداخلات روانشناختی، انجام گرفت.
مواد و روش کار: مطالعه حاضر یک مرور حیطه ای بود، که به منظور بررسی اثربخشی معنویت درمانی بر زنان مبتلا به سرطان پستان در سال ۱۴۰۲ انجام گرفت. در این مطالعه، تمامی مقالات منتشر شده به زبان فارسی بدون در نظر گرفتن محدودیت زمانی تا اول آخر خرداد ماه ۱۴۰۲ مورد بررسی قرار گرفتند. جستجوی مقالات در گوگل اسکولار انجام گرفت.
یافته ها: در جستجوی اولیه ۵۵۴ مقاله یافت شد. پس از حذف مقالات تکراری و غیرمرتبط در نهایت ۲۷ مقاله مورد بررسی نهایی قرار گرفت. از ۲۷ مقاله بررسی شده، ۱۸ مقاله به بررسی اثربخشی معنویت درمانی پرداخته بود که اکثر آنها (۹مطالعه) به صورت فردی ارائه شده بودند. یافته های حاصل از تمامی این ۱۸ مطالعه حاکی از اثربخشی معنویت درمانی بودند. در ۹ مطالعه اثربخشی معنویت درمانی در مقایسه با مداخلات روانشناختی مورد بررسی قرار گرفته بود. یافته های حاصل از این مطالعات نشان می دهند که تمامی انواع مداخلات بر بیماران مبتلا به سرطان پستان موثر بوده اند اما در سه مطالعه معنویت درمانی اثربخش تر از دیگر انواع مداخلات بوده، در سه مطالعه تفاوت معناداری بین انواع مداخلات انجام گرفته مشاهده نشده و در یک مطالعه نتایج معنویت درمانی تنها در بعضی از متغیرها اثربخش تر از روان درمانی بوده است.
نتیجه گیری: یافته های حاصل از مطالعه نشان داد که معنویت درمانی در تمامی مطالعات انجام گرفته اثربخش بوده اند. بنابراین می توان از آن به عنوان روشی برای بهبود کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان در کنار دارودرمانی استفاده کرد.
 
متن کامل [PDF 979 kb]   (526 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: روانشناسی سلامت
دریافت: 1402/2/31 | پذیرش: 1402/4/14 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1402/4/19 | انتشار: 1402/4/19

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق