بررسی تاثیر مدیریت استعداد بر توانمند سازی و بهره وری نیروی انسانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران - پایش
چهارشنبه 5 اردیبهشت 1403
OPEN ACCESS
دوره 21، شماره 3 - ( خرداد ـ تیر 1401 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 272-255 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.TUMS.VCR.REC.1398.548


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dargahi H, Biglar M, Mahdi M. Association of talent management on employees’ empowerment and human resource productivity in Tehran University of Medical Sciences. Payesh 2022; 21 (3) :255-272
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-1773-fa.html
درگاهی حسین، بیگلر محمود، مهدی مهناز. بررسی تاثیر مدیریت استعداد بر توانمند سازی و بهره وری نیروی انسانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران. پایش. 1401; 21 (3) :255-272

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-1773-fa.html


1- دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات مدیریت اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- تحقیقات علوم دارویی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- مرکز آموزش ضمن خدمت کارکنان نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (1748 مشاهده)
مقدمه: مدیریت استعداد روش مناسبی برای شناسایی، جذب، آموزش، تعلیم و تربیت و نگهداشت نیروی انسانی از طریق توانمند سازی ذهنی، مهارتی، شناختی و رفتاری کارکنان به حساب می‌آید که می‌تواند منجر به دستیابی به یکی از مهمترین اهداف سازمان ها یعنی بهره‌وری نیروی انسانی و در نهایت سازمانی گردد. لذا این پژوهش با هدف تعیین تاثیر مدیریت استعداد بر توانمندسازی کارکنان و بهره‌وری نیروی انسانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است.
مواد و روش کار: پژوهش حاضر یک مطالعه (توصیفی- تحلیلی) که بین تعداد ۳۰۴ نفر از کارکنان ستادی معاونت های دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. حجم نمونه از نوع تصادفی- طبقه ای متناسب با حجم جامعه پژوهش تعیین شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه های مدیریت استعداد Oehley، توان مندسازی کارکنان  Spritzer و  بهره وری نیروی انسانی Hersey و Goldsmith به همراه اطلاعات دموگرافیک کارکنان بود که روایی صوری و محتوا آن ها با اندازه گیری CVR و CVI  و تعیین بار عاملی و میانگین واریانس استخراج شده و در نهایت روایی همگرا و واگرا یا تشخیصی با استفاده از آزمون KMO و پایایی پرسشنامه ها با بهره‌وری از روش آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی به دست آمد. از روش های آماری توصیفی مانند میانگین و انحراف معیار و آزمون های استنباطی مانند مدل سازی معادلات ساختاری، تی استیودنت و آنوا در نرم افزارهای SPSS نسخه ۲۳ و PLS استفاده شد.
یافته ها: میانگین متغیرهای مدیریت استعداد، توان مندسازی کارکنان و بهره‌وری نیروی انسانی در حد متوسط رو به بالا بود. بین مولفه های هر یک از متغیرها همبستگی وجود داشت و درنتیجه مدل ساختاری هر یک از متغیرها و مولفه های مربوط به آن تایید گردید. درنهایت وجود همبستگی بین متغیرهای مدیریت استعداد با توان مندسازی کارکنان و بهره‌وری نیروی انسانی و همچنین بین متغیر توان مندسازی کارکنان با بهره‌وری نیروی انسانی به اثبات رسید.
نتیجه گیری: به نظر می رسد کشف نیروی انسانی مستعد و سپس توان مند سازی آنها از طریق آموزش های مرتبط با توان مند سازی ذهنی، مهارتی، شناختی و رفتاری کارکنان منتهی به ارتقای بهره‌وری کارکنان می گردد. اگرچه برای رسیدن به این هدف، انجام آزمون استعداد قبل از استخدام و سپس استفاده از روش‌های سطح بندی توان مندسازی با توجه به نتایج آزمون استعداد مورد توصیه می شود.
متن کامل [PDF 665 kb]   (960 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی | موضوع مقاله: مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
دریافت: 1400/8/6 | پذیرش: 1401/2/20 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1401/3/17 | انتشار: 1401/4/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق