میزان پذیرش های بستری غیر مقتضی پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت: یک مطالعه مقطعی در جنوب شرق ایران - پایش
پنجشنبه 15 آذر 1403
OPEN ACCESS
دوره 21، شماره 4 - ( مرداد ـ شهریور 1401 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 354-343 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.ZAUMS.REC.1398.099


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khamarnia M, Payandeh A, Keshtkaran A, Ramezani F. Inappropriate hospital admission rates after the implementation of the health system transformation plan: A cross-sectional study in southeastern Iran. Payesh 2022; 21 (4) :343-354
URL: http://payeshjournal.ir/article-1-1574-fa.html
خمرنیا محمد، پاینده ابوالفضل، کشتکاران علی، رمضانی فرزاد. میزان پذیرش های بستری غیر مقتضی پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت: یک مطالعه مقطعی در جنوب شرق ایران. پایش. 1401; 21 (4) :343-354

URL: http://payeshjournal.ir/article-1-1574-fa.html


1- مرکز تحقیقات ارتقای سلامت، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
2- مرکز تحقیقات پرستاری جامعه، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان ایران
3- دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران
4- کمیته تحقیات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران
چکیده:   (1275 مشاهده)
مقدمه: بیمارستان‌ها حدود نیمی از مخارج ملی در بخش بهداشت و درمان را مصرف می‌کنند. برخی از هزینه‌های تحمیل شده بر بیمارستان‌ها ناشی از پذیرش‌های غیر مقتضی بوده که موجب اتلاف منابع می گردند. هدف مطالعه حاضر برآورد میزان پذیرش‌های غیرمقتضی در جنوب ایران پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت و در بازه سال های ۱۳۹۳ الی ۱۳۹۷ است.
روش کار: مطالعه حاضر مطالعه ای مقطعی است که در سال ۱۳۹۸ در دو بیمارستان بزرگ دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شد. جامعه پژوهش در این مطالعه شامل بیماران بستری‌شده در دو بخش داخلی و جراحی بیمارستان‌های علی ابن ابیطالب (ع) و خاتم‌الانبیاء (ص) زاهدان بود که از این تعداد ۶۰۲ نفر به روش نمونه‌گیری چندمرحله‌ای انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. داده‌های پژوهش با استفاده از پروتکل ارزیابی مناسب (Appropriate Evaluation Protocol) از پرونده‌های پزشکی جمع‌آوری گردید. جهت تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۴ و آمار توصیفی و آزمون های تحلیلی(کای دو و تست فیشر) استفاده شد. در تمام آزمون‌ها، سطح معناداری ۵٪ در نظر گرفته شد.
یافته‌ها: در این مطالعه میزان پذیرش‌های بستری غیر مقتضی در دو بیمارستان، ۸/۳% و میزان اقامت غیر مقتضی ۳/۵% برآورد گردید. همچنین ۱۲% خدمات آزمایشگاه، ویزیت پزشک، خدمات پرستاری و دارو در این دو بیمارستان غیر مقتضی بود. نتایج آزمون کای-دو نشان داد نسبت پذیرش‌های غیر مقتضی در دو بخش داخلی و جراحی با یکدیگر تفاوت آماری معناداری داشتند. بر اساس نتایج نسبت پذیرش‌های غیر مقتضی در دو بیمارستان و نیز در گروه‌های سنی مختلف و در میان زنان و مردان، تفاوت آماری معناداری نداشتند.
نتیجه‌گیری: میزان پذیرش‌های غیر مقتضی در بیمارستان‌های جنوب ایران زیاد می باشد. جهت کاهش پذیرش‌های غیر مقتضی، دقت در تریاژ بیمارستانی، به کارگیری کامل نظام ارجاع و نیز به‌کارگیری پزشکان متخصص خبره در بیمارستان‌های دولتی پیشنهاد می‌گردد.
متن کامل [PDF 1301 kb]   (800 دریافت)    
نوع مطالعه: توصیفی | موضوع مقاله: مدیریت خدمات بهداشتی درمانی
دریافت: 1399/11/8 | پذیرش: 1401/5/10 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1401/5/22 | انتشار: 1401/6/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق