Ethics code: IR.IUMS.REC.1394.9211373214
1- دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی میبد، یزد، ایران
2- دانشکده پرستاری و مامایی ، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات سنجش سلامت، پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی، تهران، ایران
چکیده: (5413 مشاهده)
مقدمه: در دنیای امروز حمایت اجتماعی به عنوان یکی از تعیین کنندههای غیر پزشکی، نقش مهمی در حفظ سلامت بر عهده دارد. تجربهی بارداری و زایمان خود به تنهایی نوعی بحران موقعیتی با تغییرات جسمی، روحی، روانی و اجتماعی است. زنان باردار برای تطبیق با این تغییرات به حمایت اجتماعی نیاز داشته و فقدان حمایت اجتماعی میتواند آثار زیان باری بر پیامدهای بارداری آنها داشته باشد.
مواد و روش کار: این مطالعه با هدف بررسی میزان حمایت اجتماعی درک شده در زنان باردار آسیب پذیر و ارتباط آن با پیامدهای زایمانی، به صورت مقطعی– تحلیلی انجام گرفت. 400 زن باردار آسیب پذیر که جهت ختم بارداری به مراکز درمانی منتخب در شهر تهران مراجعه کرده بودند، در این پژوهش شرکت کردند. مراکز مذکور از طریق نمونهگیری خوشهای– تصادفی انتخاب شده بودند. داده ها از طریق پرسشنامه و مستندات پرونده پزشکی مادران گردآوری شدند.
یافته ها: اکثر مادران (53/5 %) از حمایت اجتماعی مطلوب برخوردار نبودند. بین دو متغیر حمایت اجتماعی درک شده از سوی خانواده و نمره کلی حمایت اجتماعی درک شده با سن حاملگی در زمان تولد نوزاد ارتباط مستقیم و معنی دار وجود داشت. همچنین نمره کلی حمایت اجتماعی درک شده با بستری نشدن نوزاد در بخش مراقبتهای ویژه ارتباط مستقیم داشت.
بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش حمایت اجتماعی درک شده بر پیامدهای نوزادی تاثیر گذار است و نیاز به انجام مطالعات بیشتر در زمینه نحوه تاثیر گذاری و سایر ابعاد تاثیر حمایت اجتماعی بر پیامدهای بارداری احساس میشود.
نوع مطالعه:
توصیفی |
دریافت: 1398/6/2 | پذیرش: 1398/6/13 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1398/7/3 | انتشار: 1398/8/20